Ο «θρύλος» της Formula 1, Νίκι Λάουντα, στην εκπομπή «Grand Prix» της COSMOTE TV - iefimerida.gr

Ο «θρύλος» της Formula 1, Νίκι Λάουντα, στην εκπομπή «Grand Prix» της COSMOTE TV

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εκπομπή “Grand Prix” της COSMOTE TV, φιλοξενεί την Κυριακή 25/6, στις 14.00 (COSMOTE SPORT8HD), αποκλειστικές δηλώσεις του εμβληματικού πιλότου της Formula 1, Νίκι Λάουντα που έχει αναδειχθεί τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει τίτλους με τη Ferrari και τη McLaren.

Ο Νίκι Λάουντα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους πιλότους, ενώ η παρουσία του στο αγωνιστικό τμήμα της Formula 1, ως μη εκτελεστικός πρόεδρος, ήταν ο λόγος που ο Λιούις Χάμιλτον επέλεξε το 2012 τη Mercedes AMG Petronas F1.
Αναφορικά με τα στοιχεία που τον βοήθησαν να ξεχωρίσει, εκτός της μεθοδικότητας και της αποστροφής του προς την υπερβολή δήλωσε: «Πρέπει να χτίζεις διαρκώς. Υπάρχουν κάποιοι οδηγοί όπως ο Φερστάπεν, ο οποίος είναι ένα νεαρό παιδί που ήρθε πολύ γρήγορα. Την εποχή μου, πριν από πολλά χρόνια, τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς έπρεπε να δουλέψεις ώστε να ανέβεις. Εν τέλει πρέπει να είσαι ο ταχύτερος, ο καλύτερος, πνευματικά δυνατός κι αρκετά εγωιστής. Τότε θα τα καταφέρεις».

Στη συνέχεια, θυμήθηκε την 1η Αυγούστου 1976, οπότε και κατάφερε να βγει ζωντανός από τη “φλεγόμενη” Ferrari, στο Grand Prix του Νίρμπουργκρινγκ, γνωστό και ως “Πράσινη Κόλαση”. «Ήταν μια δύσκολη ημέρα διότι παραλίγο να σκοτωθώ στο Νίρμπουργκρινγκ. Για περίπου τρεις ημέρες ήμουν σχεδόν νεκρός, όμως εν τέλει επέστρεψα. Ήταν μια δύσκολη στιγμή, όμως πάντοτε γνώριζα το ρίσκο που αναλάμβανα κι εν τέλει η λογική μου ήταν πως Δόξα τω Θεώ, επέζησα».
Για την αγάπη του για τα αεροσκάφη είπε: «Πιλοτάρω ακόμα ένα Bombardier Global 6000 με το οποίο ήρθα εδώ σε επτά ώρες από τη Βιέννη! Πιλοτάρω ακόμα, μου αρέσει και ειδικά σε αυτή τη δουλειά που κάνω στη Mercedes είναι πολύ εξυπηρετικό να μπορώ να πετάω από μέρος σε μέρος με το δικό μου αεροπλάνο».

Ο Νίκι Λάουντα, μοιράστηκε ακόμα τις σκέψεις του για τον τρόπο χειρισμού της προβολής της Formula 1: «Θεωρώ πως 20-21 αγώνες είναι ο κατάλληλος αριθμός. Οι υπερβολικά πολλοί αγώνες κουράζουν τους θεατές που παρακολουθούν κυρίως τηλεοπτικά. Πρέπει να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στο να είμαστε ελκυστικοί και στο πόσους αγώνες μπορούμε να διοργανώσουμε».
Το “Grand Prix” με τον Αντρέα Παλομπαρίνι θα βάλει επίσης τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στο κλίμα του Baku City circuit, με το οποίο θα συνδεθούν ζωντανά στις 15.45 (COSMOTE SPORT 8HD), ενώ θα τους παρουσιάσει και τις εξελίξεις στα MotoGP και NASCAR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ