ΠΑΟΚ: Επαφές για την επιστροφή Βιεϊρίνια αποκάλυψαν Μίχελ-Στανόγεβιτς - iefimerida.gr

ΠΑΟΚ: Επαφές για την επιστροφή Βιεϊρίνια αποκάλυψαν Μίχελ-Στανόγεβιτς

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ειδήσεις... έβγαλε ο Λούμπος Μίχελ κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, ως νέου προπονητή του ΠΑΟΚ.

Κι αυτό γιατί αναφέρθηκε στα μεταγραφικά ζητήματα του ΠΑΟΚ και αποκάλυψε τις επαφές και την εισήγησή του για την απόκτηση του Αντελίνιο Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ:

Αρχικά αναφέρθηκε στην επιλογή του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς: "Είναι καλό να ξεκινάει η σεζόν με μια συνέντευξη Τύπου για να ειπωθούν όλα όσα πρέπει. Τις τελευταίες ημέρες έχω δεχθεί δεκάδες ερωτήματα από πολλούς από εσάς (σ.σ. τους δημοσιογράφους) και ήρθε η ώρα αυτά να απαντηθούν... Δεν ήμασταν στην ίδια θέση με το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν και είχαμε προπονητή. Ακούστηκαν πολλά για το τρόπο με τον οποίο επιλέξαμε τον προπονητή μας. πολλές φήμες και πρέπει κάποια στιγμή όλα να ξεκαθαρίσουν.... Χρειάστηκε να αναζητήσουμε σε μια "δεξαμενή" 50-60 προπονητών, και ο Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς βρέθηκε από την πρώτη μέρα στη λίστα μας. Κάναμε τις κινήσεις που έπρεπε, καταλήξαμε σε τέσσερις προπονητές και από αυτούς επιλέξαμε τον Αλεξάνταρ. Είναι νεότερος από εμένα αλλά δεν είναι νέος στην προπονητική. Μετράει αρκετά χρόνια, έχει δουλέψει με επιτυχία στην Παρτιζάν αλλά και σε ομάδες της Κίνας, σε μεγάλες ομάδες, εκεί που διαχειρίστηκε μεγάλους παίκτες".

-Γιατί ο Στανόγιεβιτς και όχι κάποιος άλλος; Και ειδικά ένας προπονητής που επέλεξε σε μια σημαντική στιγμή της καριέρας του να φύγει για την Κίνα;

"Ο ΠΑΟΚ, με τον Βλάνταν Ίβιτς στο τιμόνι του, έκανε αρκετές μεταγραφικές κινήσεις για να χτίσει μια ομάδα. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλό επίπεδο. Με εξαίρεση τη θέση του τερματοφύλακα, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την σεζόν με το ρόστερ που έχουμε. Αυτό που επιθυμούμε είναι να βελτιωθούμε σε συγκεκριμένους τομείς, να προσθέσουμε πράγματα. Επιλέξαμε τον Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς διότι είναι εκείνος που μπορεί να δώσει συνέχεια σε αυτό που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. Έχει την ίδια φιλοσοφία, προέρχεται από την ίδια χώρα με τον Ίβιτς. Είναι ένας προπονητής που έχει δουλέψει σε υψηλό επίπεδο".

-Στις επαφές που κάνατε μέχρι να φτάσετε στον κ. Στανόγιεβιτς, υπήρχαν προπονητές που δεν ήθελαν να δουλέψουν στην Ελλάδα;

"Είναι αλήθεια ότι η φήμη της χώρας δεν είναι η καλύτερη δυνατή και αυτό ισχύει και για τους προπονητές και για τους παίκτες. Όλοι όσοι είναι σε καλύτερα πρωταθλήματα ψάχνουν κάθε λεπτομέρεια, ρωτάνε για να δουν όσα συμβαίνουν σε επίπεδο οργάνωσης της λίγκας, της ομοσπονδίας.... Ακόμα και σήμερα πήρα μήνυμα από τερματοφύλακα που προτιμά να πάει στην Championship από το να βρεθεί στην Ελλάδα..."

ΠΑΟΚ: Επαφές για την επιστροφή Βιεϊρίνια αποκάλυψαν Μίχελ-Στανόγεβιτς | iefimerida.gr 0

-Για τρίτη σεζόν ο ΠΑΟΚ αλλάζει σύστημα. Αυτό δεν είναι κάτι που επηρεάζει και τις μεταγραφές και τον τρόπο δουλειάς;

"Υπάρχουν αρκετοί παίκτες στο ρόστερ μας που μπορούν να παίξουμε σε δυο και τρεις θέσεις όπως ο Μπίσεσβαρ, ο Ουάρντα και ο Τζάλμα. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Ζάιρο, που έχει δείξει την αξία του στην Σλοβακία και στα Γιάννενα έκανε καλό πρωτάθλημα. Θα είναι μαζί μας για να δούμε αν μπορεί να μας βοηθήσει. Αυτή τη στιγμή, σε επίπεδο μεταγραφών, μας ενδιαφέρει το θέμα του γκολκίπερ λόγω του τραυματισμού του Γλύκου. Θέλω να πιστεύω οτι μέχρι τις 15 Ιουλίου θα είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο ρόστερ".

-Για ποιο λόγο δεν έμεινε ο Βλάνταν Ίβιτς;

"Γράφτηκαν πολλά, ειπώθηκαν πολλά... Είμαι εκείνος που πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να μείνει ο Βλάνταν και δεν έχω πρόβλημα να το πω δίπλα στο νέο τεχνικό. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή όλοι λαμβάνουμε μια απόφαση και μένουμε σε αυτή. Ο Βλάνταν πήρε την απόφασή του. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποια πράγματα είναι έτσι. Κάποιος φεύγεις, κάποιος άλλος έρχεται. Συνεχίζουμε. Υπάρχουν λόγοι από τη δική μας πλευρά και υπάρχουν λόγοι και από την πλευρά του Βλάνταν. Θέλω να πιστεύω ότι θα αποκτήσω καλή σχέση με τον Αλεξάνταρ όπως είχα και με τον Βλάνταν, που χθες βρέθηκε στο γραφείο μου...".

-Είναι στόχος του ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια;

"Είχα επαφή με τον ατζέντη του. τα οικονομικά είναι στο τραπέζι. Μίλησα και με τον ιδιοκτήτη, να αναλύσουμε την συγκεκριμένη υπόθεση και να δούμε τι θα κάνουμε. Σε κάθε μεταγραφή υπάρχουν δυο πλευρές. Η μια είναι το οικονομικό και η άλλη το αγωνιστικό. Το πρόβλημά μας στην Ελλάδα δεν είναι άλλο από το θέμα της φορολογίας σε σχέση, για παράδειγμα, με την Τουρκία. Ο Βιεϊρίνια έχει θέση στον ΠΑΟΚ και μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, όπως έχει προσφέρει και στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι ότι εμείς θέλουμε να δίνουμε λεφτά στα συμβόλαια και όχι σε ομάδες. Η δική μου εισήγηση είναι να πάρουμε τον παίκτη. Εγώ είμαι ο τεχνικός διευθυντής. Το λόγο θα έχει και ο οικονομικός διευθυντής, η διοίκηση"

-Η εισήγηση για τον Βιεϊρίνια είναι για τη θέση του εξτρέμ ή του μπακ;

Ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει στο γήπεδο ο Βιεϊρίνια. Μπορεί να παίξει σε δυο και τρεις θέσεις. Ας μη πούμε τίποτε άλλο για αυτό τον παίκτη".

-Ποιο ήταν το μεταγραφικό πλάνο που είχατε μέχρι την λύση της συνεργασίας με τον Βλάνταν Ίβιτς;

"Ο Αλεξάνταρ ξέρει που έχει έρθει. Ξέρει τις απαιτήσεις, ξέρει ότι τα αποτελέσματα είναι εκείνα που δίνουν... δίκιο στη δουλειά ενός προπονητή και όταν δεν έρχονται αυτά, αρχίζουν οι ερωτήσεις. Όσο για τις μεταγραφές... η δουλειά του τμήματος σκάουτινγκ δεν σταματάει. Ξέραμε τις ανάγκες μας, όπως για παράδειγμα αυτή στο αριστερό άκρο, εκεί που θέλαμε να έχουμε έναν παίκτη ως "ανταγωνιστεί" τον Λέοβατς, και έτσι ήρθε ο Λεβέκ. Κάποια στιγμή σταματήσαμε λόγω της λύσης της συνεργασίας με τον Ίβιτς και τώρα ξεκινήσαμε και πάλι με τον Στανόγεβιτς. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα παίκτη σε κάθε γραμμή. Έναν βασικό σε κάθε γραμμή, παίκτη που θα έρθει για να κάνει την διαφορά".

-Όσον αφορά το νέο σύστημα, αυτό ανοίγει το δρόμο για την επανεξέταση της περίπτωσης του Φακούντο Περέιρα;

"Όσο για τον Φακούντο Περέιρα, ο ποδοσφαιριστής δεν καλύπτει αυτά που θέλει ο προπονητής σε επίπεδο ενέργειας μέσα στο γήπεδο. Ο προπονητής θέλει έναν πιο δυνατό παίκτη και ψάχνουμε για επιθετικό με αυτό το χαρακτηριστικό"

-Ο ΠΑΟΚ ψάχνει δυο τερματοφύλακες;

"Τώρα ψάχνουμε για Νο1 τερματοφύλακα. Αυτό μας ενδιαφέρει. Το ποιος θα είναι αυτός θα παίξει ρόλο στο τι θα κάνουμε... Όσο για τον Σιαμπάνη, έχει όρο να πάρει κάποια παιχνίδια συμμετοχής. Θα δούμε τι θα κάνουμε...".

-Τι συμβαίνει με τους Εντόι, Τσίμιροτ και Λέοβατς;

-"Ο Εντόι είναι από τους παίκτες που ο Τύπος μας... πιέζει να τον αποκτήσουμε. Ταίριαζε στο σύστημα του Ίβιτς όταν παίζει με τρεις στη μεσαία γραμμή, όπως και η Ανζέ, ώστε να αντικαταστήσει τον Τσίμιροτ. Επίσημα δεν έχουμε πρόταση για κάποιον παίκτη. Πρόταση που να μας ικανοποιεί. Δε θέλω να πουλήσουμε πολλούς παίκτες διότι αυτό θα μας δώσει το πλεονέκτημα της ομοιογένειας. Κι αυτό ήταν ένα προβλημα του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια".

Στανόγεβιτς: «Αν πετύχω ό,τι κι ο Ίβιτς, δεν θα είναι επιτυχία»

ΠΑΟΚ: Επαφές για την επιστροφή Βιεϊρίνια αποκάλυψαν Μίχελ-Στανόγεβιτς | iefimerida.gr 1

Ο Σέρβος τεχνικός Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς δήλωσε έτοιμος για να καθοδηγήσει μία ομάδα με τόσο υψηλούς στόχους όπως ο ΠΑΟΚ, ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει, αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει με τον Βλάνταν Ίβιτς και έβαλε στόχο ο Δικέφαλος να πάει ένα βήμα πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, σημείωσε: "Ήρθα εδώ με σκοπό να δείξω το τρόπο παιχνιδιού μου, να δουλέψω πάνω σε αυτό και βήμα με βήμα να προσπαθήσω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να ανέβει ένα ακόμα σκαλοπάτι. Νιώθω φόρτιση καθώς βρίσκομαι σε ένα ασπρόμαυρο περιβάλλον, που είναι οικείο για μένα. Είμαι σε ένα σύλλογο με απαιτήσεις. Δεν έχω να πω περισσότερα για αρχή. Ήρθα εδώ για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας που έχουν να κάνουν με ποδοσφαιρική φιλοσοφία, τακτικές και ό,τι άλλο θέλετε".

-Ακούσαμε ότι το σύστημα που επιλέγετε είναι το 4-4-2. Θεωρείτε ότι η ομάδα θα πρέπει να προσαρμοστεί στο σύστημα ή θα προσαρμόσετε το ρόστερ στο σύστημα που θέλετε;

-"Δεν θέλω να μείνω στο σύστημα, διότι το σύστημα είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάς το παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για δυο - τρεις ώρες για τρόπο παιχνιδιού, τρόπο ανάπτυξης και κίνηση των παικτών μέσα στο γήπεδο. Όμως, ναι, είναι αλήθεια ότι μου αρέσει και έχω μάθει να παίζω με δυο επιθετικούς, όπως μου αρέσει να παίζω και 3-4-3, κάτι που "παίζει" ανάλογα με τον αντίπαλο, τις συνθήκες του κάθε αγώνα και τις απαιτήσεις του. Θα μπορούσα να μιλήσω και για τους παίκτες, όπως για παράδειγμα οτι οι Ενρίκε και Μπίσεσβαρ μπορούν να παίξουν σε δυο θέσεις, ο Λεβέκ παίζει και στο 4-4-2 και στο 3-4-3".

-Το βιογραφικό σας λέει πως μόλις πετύχατε πράγματα στη Σερβία, φύγατε στη Κίνα και θα θέλαμε να μάθουμε τι λόγο που σας οδήγησε σε αυτή τη κίνηση. Και κάτι ακόμα. Ποια είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που λείπουν από το ρόστερ;

"Ήμουν στην Παρτιζάν, σε ένα σημαντικό χρονικά σημείο για την ομάδα. Στη συνέχεια πήγα στη Κίνα, εκεί που το ποδόσφαιρο ανεβαίνει συνεχώς. Αντιμετωπίζεις προπονητές εγνωσμένης αξίας, ενώ υπήρχε και το οικονομικό κίνητρο. Ήθελα να γυρίσω στην Ευρώπη και πλέον είμαι εδώ. Όσο για το να μιλήσω για τις ανάγκες του ΠΑΟΚ, δε θα ήθελα να μιλήσω διότι ό,τι είναι να γίνει, θα το κάνω μέσα στο γήπεδο και όταν πρέπει. Θέλω να αλλάξω κάποια πράγματα και θα πρέπει να δουλέψω για να το πετύχω αυτό, να δουλέψω μαζί με τους παίκτες".

-Είστε σε μια ομάδα της οποίας ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός...

"Θα θέλαμε να έχουμε μια σεζόν λίγο καλύτερη από την προηγούμενη. Καταφέραμε πέρυσι να μπούμε στους ομίλους και να παλέψουμε στο πρωτάθλημα. Θα παλέψουμε για να βελτιώσουμε αυτά που πρέπει για να κάνουμε ένα βήμα περισσότερο από ό,τι πέρυσι. Το να υποσχεθώ ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα δεν έχει μεγάλη σημασία. Αν πετύχω ό,τι και ο προηγούμενος προπονητής δε θα είναι επιτυχία διότι πάντα θέλει να πηγαίνεις ένας βήμα μπροστά".

-Σε ποια θέσεις χρειάζεται ενίσχυση ο ΠΑΟΚ;

"Προτεραιότητά μας είναι να βρεθεί τερματοφύλακας, και εφόσον θέλουμε να παίξουμε 4-4-2, θα πρέπει να βρούμε έναν επιθετικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς που έχουμε. Έχω δει πολλά παιχνίδια του ΠΑΟΚ και έχω άποψη για τους παίκτες της ομάδας, όμως θα πρέπει να δουλέψω και μαζί τους....".

-Τι ποδόσφαιρο έχετε στο μυαλό σας να δείξετε μέσω του ΠΑΟΚ;

"Δε ξέρω αν είναι καλός ή κακός ο τρόπος μου, αλλά αυτόν θα προσπαθήσω να περάσω. Στην επίθεση θέλω η ομάδα είναι πιο γρήγορη. Είδα τον ΠΑΟΚ να χρειάζεται 20'' για να τελειώσει μια φάση. Εγώ θέλω να το κάνουμε σε 12''-15''. Θέλω να παίξουμε πιο άμεσο ποδόσφαιρο. Στην άμυνα, θέλω τους παίκτες πιο "επιθετικούς" να είναι πιο ψηλά στο γήπεδο, να βγαίνουν για να πάρουν τη μπάλα, να αξιοποιούμε τους παίκτες στους κενούς χώρους, που θα δημιουργηθούν μέσα από τη κίνηση των παικτών στο γήπεδο. Αυτά μπορώ να πω, και σε λίγες ημέρες θα αρχίσετε να βλέπετε το τρόπο δουλειάς μου...".

-Μιλήσατε με τον Βλάνταν Ίβιτς;

"Μιλήσαμε, αλλά για λίγο διότι ήταν σε διακοπές όταν επικοινώνησα μαζί του".

-Βρίσκεστε σε μια ομάδα που έχει στόχο το τίτλο και κανένας από τους προκατόχους σας τα τελευταία χρόνια δεν έχει μείνει πάνω από μια σεζόν...

-"Ξέρω τι σημαίνει να παλεύεις για το πρωτάθλημα, το έχουμε κατακτήσει δυο φορές με την Παρτιζάν. Είμαι εδώ για να παλέψω για υψηλούς στόχους"

-Ποιοι θα είναι μαζί σας στο προπονητικό τιμ; Τι γνωρίζετε για το πρωτάθλημα;

-"Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα έχω τρεις ανθρώπους που θα έρθουν μαζί μου. Δυο βοηθούς και έναν υπεύθυνο φυσικής κατάστασης. Για το πρωτάθλημα έχω μελετήσει αρκετά αλλά πολλά θα γίνουν το προσεχές διάστημα. θα πρέπει να διαβάζουμε πάντα τον αντίπαλο για να ξέρουμε το τρόπο που θα τους αντιμετωπίσουμε".

-Πότε είδατε τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά από το γήπεδο;

"Το 2011 η Παρτιζάν έδωσε φιλικό με τον ΠΑΟΚ αλλά δεν είχαν βρεθεί εδώ διότι ήμουν σε γήπεδο για να δω παιχνίδι αντιπάλου της Παρτιζάν. Δεν έχω δει παιχνίδι του ΠΑΟΚ από κοντά..."

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΟΚ μιχελ βειρινια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ