Πορτογαλία: Συνελήφθη ο αυτουργός της τρομοκρατικής επίθεσης στην Μπρέσια της Ιταλίας το 1974 - iefimerida.gr

Πορτογαλία: Συνελήφθη ο αυτουργός της τρομοκρατικής επίθεσης στην Μπρέσια της Ιταλίας το 1974

Φωτογραφία: corriere.it
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ένας από τους δύο αυτουργούς της φονικής επίθεσης στην Μπρέσια της Ιταλίας το 1974 συνελήφθη την Τετάρτη στη Φατίμα, στην κεντρική Πορτογαλία, σύμφωνα με τη δικαστική αστυνομία.

Ο λόγος για τον Μαουρίτσιο Τραμόντε, πρώην στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την επίθεση στην Μπρέσια, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους και είχε τραυματίσει άλλους 102.

Η σύλληψή του έγινε γνωστή μία ημέρα μετά την επικύρωση από το ιταλικό ανώτατο δικαστήριο της καταδίκης του σε ισόβια κάθειρξη.

Στον Τραμόντε, 64 ετών σήμερα, είχε επιβληθεί τον Ιούλιο του 2015 η μέγιστη ποινή από το εφετείο του Μιλάνου, όπως και στον Κάρλο Μαρία Μάτζι, πρώην μέλος της ιταλικής ακροδεξιάς οργάνωσης Νέα Τάξη (Ordine Nuovo).

Όμως οι δύο άνδρες παρέμειναν ελεύθεροι εν αναμονή της οριστικής απόφασης της ιταλικής δικαιοσύνης. Τη δεκαετία του 1970, η Ιταλία βίωσε τα «μολυβένια χρόνια», μια σειρά επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης αυτής στη Μπρέσια, οι οποίες στοίχισαν δεκάδες ζωές.

Για τις υποθέσεις εκείνης της περιόδου έγιναν αρκετές δίκες αλλά ως τώρα δεν είχε επιβληθεί καμιά καταδίκη σε βάρος μελών της άκρας δεξιάς, αφού ακόμη και σε περιπτώσεις πρωτόδικης καταδίκης, τα μέλη της επωφελούνταν ευνοϊκών ετυμηγοριών εφετείων και του ανώτατου δικαστηρίου.

Η επίθεση στη Μπρέσια συγκαταλέγεται στις χειρότερες τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν διαπραχθεί στην σύγχρονη ιστορία της Ιταλίας, μαζί με εκείνη που διαπράχθηκε στην πιάτσα Φοντάνα του Μιλάνου το 1969 με 16 νεκρούς και το μακελειό στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνιας το 1980 με 85 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ