FBI: Λίστα με 6 ονόματα γερουσιαστών είχε ο 66χρονος που πυροβόλησε τον ρεπουμπλικανό βουλευτή - iefimerida.gr

FBI: Λίστα με 6 ονόματα γερουσιαστών είχε ο 66χρονος που πυροβόλησε τον ρεπουμπλικανό βουλευτή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίστα με ακόμα 6 ονόματα γερουσιαστών είχε στην κατοχή του ο 66χρονος Τζέιμς Χότζκινσον, ο οποίος πριν από λίγες μέρες άνοιξε πυρ κατά ρεπουμπλικανών βουλευτών σε στάδιο μπέιζμπολ στην Αλεξάντρια της Βιρτζίνια.

Ο δράστης ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον Στιβ Σκαλίς, τρίτος τη τάξει Ρεπουμπλικανός στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με το FBI, το περιστατικό δεν είχε σχέση με τρομοκρατία, ωστόσο ο δράστης είχε 6 ακόμα ονόματα υποψηφίων θυμάτων του. Όλα άνηκαν σε βουλευτές.

Ο ειδικός ερευνητής του FBI Τιμ Σλέιτερ είπε ότι ο Χότζκινσον είχε ερευνήσει τα ονόματα αυτά online. Χωρίς να δώσει επιπλέον πληροφορίες για τα ονόματα, ή για το πού άνηκαν πολιτικά, ο Σλέιτερ επιβεβαίωσε ότι η έρευνα συνεχίζεται και οι πληροφορίες αναλύονται από τις αρχές.

Αποκάλυψε ωστόσο, ότι ο δράστης είχε αρκετά στοιχεία για δύο από τα υποψήφια θύματά του.

Σε ανακοίνωσή του το FBI ανέφερε ότι ο 66χρονος είχε στην κατοχή του αρκετές φωτογραφίες από τα μέσα Απριλίου, όπου απεικόνιζαν το στάδιο Eugene Simpson, όπου συνέβη το περιστατικό.

Ωστόσο, πηγές ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα στο CNN ότι η λίστα με τα ονόματα- μεταξύ των οποίων και Ρεπουμπλικάνοι μέλη του Κογκρέσου, ήταν παρόντες στο περιστατικό. Ένας εξ αυτών ο Μο Μπρούκς, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό αν και δεν τραυματίστηκε ενώ το όνομά του ήταν στη λίστα.

Διευκρινίστηκε ωστόσο ότι δεν είναι σαφές ακόμα αν η λίστα είναι ένας «κατάλογος θανάτου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ