ΕΦΚΑ: Διαφθορά στο υποκατάστημα Βόλου -Δόθηκαν 80.000 ευρώ σε μη δικαιούχους - iefimerida.gr

ΕΦΚΑ: Διαφθορά στο υποκατάστημα Βόλου -Δόθηκαν 80.000 ευρώ σε μη δικαιούχους

Φωτογραφία: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποσό των 80.000 ευρώ έχει δοθεί σε μη δικαιούχους έπειτα από παράνομες ενέργειες υπαλλήλων στο ΕΦΚΑ Βόλου.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε στο περιφερειακό υποκατάστημα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στο Βόλο, σχετικά με την χορήγηση επιδομάτων παροχών και την πίστωση χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς IBAN μη δικαιούχων, από κλιμάκιο των επιθεωρητών του φορέα, προέκυψε ότι ποσό 80.000 ευρώ, έχει αποδοθεί σε άτομα που δεν είναι δικαιούχοι.

Σχετικά με τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο περιφερειακό υποκατάστημα μισθωτών Μαγνησίας του ΕΦΚΑ -πρώην ΙΚΑ Βόλου- η διοίκηση του φορέα διευκρινίζει, ότι για όσους υπαλλήλους προκύψει παραβατική συμπεριφορά, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

Επισημαίνει ακόμα ότι, η έρευνα συνεχίζεται και σε άλλους τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος. Η έρευνα σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, ξεκίνησε με πρωτοβουλία της αρμόδιας Υπηρεσίας Επιθεώρησης, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και όχι εξαιτίας καταγγελιών τρίτων, όπως αναγράφηκε στον τοπικό Τύπο.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ σημειώνει, ότι από την έναρξη λειτουργίας του φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στο πλαίσιο και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος υπουργείου.

«Σε αυτήν την πορεία θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα, εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά» τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βόλος ΕΦΚΑ διαφθορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ