Πέθανε ο 22χρονος φοιτητής που είχε απελευθερώσει η Β.Κορέα -Εξαλλος ο Τραμπ κατά του καθεστώτος - iefimerida.gr

Πέθανε ο 22χρονος φοιτητής που είχε απελευθερώσει η Β.Κορέα -Εξαλλος ο Τραμπ κατά του καθεστώτος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απεβίωσε ο 22χρονος Αμερικανός φοιτητής Ότο Γουόρμπιερ, που κρατούνταν επί 17 μήνες στην Βόρεια Κορέα και επαναπατρίστηκε στις 13 Ιουνίου σε κωματώδη κατάσταση, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένεια του.

«Δυστυχώς, η φρικτή και βασανιστική μεταχείριση που είχε ο γιος μας στα χέρια των Βορειοκορεατών επιβεβαίωσε ότι καμία άλλη έκβαση δεν ήταν πιθανή εκτός από την θλιβερή που βιώσαμε σήμερα», ανέφερε η οικογένεια του 22χρονου φοιτητή έπειτα από τον θάνατό του στις 2.20 μ.μ. (Ώρα Ανατολικών ΗΠΑ) στο ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου του Σινσινάτι.

Ο Γουόρμπιερ βρισκόταν σε κώμα περισσότερο από ένα χρόνο μετά την καταδίκη του από Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα για «εχθρικές δραστηριότητες και συνωμοσία». O ίδιος είχε παραδεχθεί ότι πήρε μια αφίσα στην οποία ήταν γραμμένο ένα πολιτικό σύνθημα από το ξενοδοχείο της Πιονγκγιάνγκ όπου διέμενε, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η δίκη του διήρκησε λιγότερο από μία ώρα.

Ο νεαρός βρισκόταν στη χώρα στο πλαίσιο ενός ταξιδιού που διοργανώθηκε για το Νέο Ετος από το κινεζικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Young Pioneer Tours και συνελήφθη την ώρα που η ομάδα επρόκειτο να επιστρέψει στο Πεκίνο στις 2 Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο 22χρονος προσεβλήθη από μια σπάνια μορφή βοτουλίασης λίγο μετά τη δίκη του τον Μάρτιο του 2016 και του δόθηκε υπνωτικό το οποίο ενδέχεται να τον βύθισε στο κώμα.

Ο 22χρονος απελευθερώθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις των δύο χωρών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 17 Αμερικάνοι έχουν συλληφθεί στη Βόρεια Κορέα τα τελευταία δέκα χρόνια, εκ των οποίων οι τρεις εξακολουθούν να κρατούνται.

Το μήνυμα του Τραμπ

Σε μήνυμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 22χρονου φοιτητή εκ μέρους του ίδιου και της συζύγου του, Μελάνια, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό για ένα γονιό από το να χάσει ένα παιδί στο άνθος της ηλικίας του». O αμερικανός πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι ο πρόωρος θάνατος του νεαρού ενισχύει τη δέσμευση της κυβέρνησής του να διαβεβαιώσει ότι δεν θα συμβεί ξανά μία τραγωδία όπως αυτή. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες για μια ακόμα φορά καταδικάζουν την κτηνωδία του βορειοκορεατικού καθεστώτος καθώς θρηνούμε το τελευταίο του θύμα», καταλήγει η ανακοίνωση του Τραμπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ