Εξαγγελίες Γαβρόγλου: Μειωμένο εισιτήριο και για φοιτητές σε δεύτερο πτυχίο - iefimerida.gr

Εξαγγελίες Γαβρόγλου: Μειωμένο εισιτήριο και για φοιτητές σε δεύτερο πτυχίο

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μειωμένο εισιτήριο θα πληρώνουν από τη νέα χρονιά, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ΜΜΜ και όσοι φοιτητές βρίσκονται έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις σε δεύτερο πτυχίο.

Οπως προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, στις αρχές της νέας χρονιάς θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους οργανισμούς των συγκοινωνιών για να προχωρήσει σχετική η ρύθμιση.

Ωστόσο, ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να ισχύσει το ίδιο ευνοϊκό καθεστώς μειωμένου εισιτηρίου για τους φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι στους φοιτητές δεύτερου πτυχίου (μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων) ήδη έχει ικανοποιηθεί το αίτημα για παροχή δωρεάν συγγραμμάτων, ενώ η διευθέτηση του θέματος της έκπτωσης για τη μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ καθυστέρησε ώστε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων που συνήψε το υπουργείο με τους συγκοινωνιακούς φορείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ