8 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης: 11 εκατ. επισκέπτες ο απολογισμός - iefimerida.gr

8 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης: 11 εκατ. επισκέπτες ο απολογισμός

φωτογραφίες αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέτοια μέρα τον Ιούνιο του 2009, το κόσμημα της Αθήνας επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του.

Το Μουσείο της Ακρόπολης κλείνει πλέον 8 χρόνια λειτουργίας με κύριο χαρακτηριστικό την εξωστρέφεια. Ενα μουσείο με ελεύθερα εκθέματα, αριστουργήματα, ορατά, από όλες τους πλευρές.

8 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης: 11 εκατ. επισκέπτες ο απολογισμός | iefimerida.gr 0

«Το Μουσείο της Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου 2017, ημέρα των γενεθλίων του, κλείνει οκτώ χρόνια υποδειγματικής λειτουργίας και εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του στα 11.000.000 επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων που πέρασαν το κατώφλι του και χάρηκαν τα εκθέματά του» ανέφερε κατά τον απολογισμό των 8 χρόνων λειτουργίας του ο πρόεδρός του Δημήτρης Παντερμαλής.

Είναι το μουσείο που μαζεύει όλους τους επισκέπτες της πόλης, μόνιμους κατοίκους και τουρίστες. Τους τελευταίους 12 μήνες μπήκαν στο Μουσείο 1.475.022 επισκέπτες.

Ακούς όλες τις γλώσσες

Περιδιαβαίνοντας τις προθήκες του, εκτός από την ελληνική γλώσσα, ακούς κυρίως Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γερμανικά και Κινέζικα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Μουσείο, όσων αφορά στους μόνιμους επισκέπτες, αυτοί είναι κυρίως από Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία.

8 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης: 11 εκατ. επισκέπτες ο απολογισμός | iefimerida.gr 1

Ομαδικές επισκέψεις και μαθητικές σχολικές ομάδες, κυριαρχούν

Από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι και σήμερα πραγματοποιήθηκαν 357.412 ομαδικές επισκέψεις, αλλά και 159.035 σχολικές.

Κυριαρχεί στο διαδίκτυο

Το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί βασικό «προορισμό» για τους σέρφερς του διαδικτύου, κυρίως στις ηλικίες 25-44.

Μέσα σε ένα χρόνο 744.300 χρήστες επισκέφθηκαν τη σελίδα του Μουσείου με 411.115 φίλους της σελίδας στο facebook.

Εργασίες συντήρησης

Την χρονιά που πέρασε, το τμήμα Συντήρησης πραγματοποίησε εργασίες σε 265 αρχαιότητες του Μουσείου Ακρόπολης.
Από την αρχαιολογική ανασκαφή του Μουσείου, συντηρήθηκαν 243 μαρμάρινα, κεραμικά και μεταλλικά αντικείμενα.

Το Μουσείο και αυτή την χρονιά ακολούθησε με συνέπεια την πολιτική υποστήριξης άλλων ιδρυμάτων και προώθησης των συλλογών του με τον δανεισμό εκθεμάτων σε παρουσιάσεις άλλων μουσείων.

Η αρχαιολογική ανασκαφή

Η προετοιμασία για το άνοιγμα της αρχαιολογικής ανασκαφής του Μουσείου στο κοινό συνεχίζεται εν αναμονή χρηματοδότησης. Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης πραγματοποιήθηκαν στα ευρήματα οικίας, γνωστή ως Αρχαία Οικία Θ, ενώ η καταλογογράφηση των κινητών ευρημάτων της ανασκαφής συνεχίστηκε με την ψηφιοποίηση και φωτογράφηση των ευρημάτων.

Θεματικές παρουσιάσεις

Εκτός από τους Οδηγούς του Μουσείου και έντυπο ερμηνευτικό υλικό, η γνωριμία του κοινού με τα εκθέματα της μόνιμης συλλογής ενισχύεται μέσα από το πρόγραμμα των θεματικών παρουσιάσεων που παρουσιάζονται από τους αρχαιολόγους φροντιστές του Μουσείου.

8 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης: 11 εκατ. επισκέπτες ο απολογισμός | iefimerida.gr 2

Στις αίθουσες με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές

Παράλληλα με τις ομαδικές δράσεις, οι Αρχαιολόγοι - Φροντιστές του Μουσείου παραμένουν διαθέσιμοι καθημερινά στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης για κάθε μεμονωμένο επισκέπτη, απαντώντας ερω- τήσεις σχετικές με την έκθεση και αξιοποιώ- ντας ένα ευρύ φάσμα οπτικών και οπτικοα- κουστικών υλικών για να συμπληρώσουν την πληροφόρηση προς το κοινό.

Διεθνής αναγνώριση

2016 Traveler’s Choice Award, TripAdvisor
2017 Expert’s Choice Award, TripExpert
2017 Best of Athens Award, TripExpert

8 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης: 11 εκατ. επισκέπτες ο απολογισμός | iefimerida.gr 3


Απόψε οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 8α γενέθλια

Το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει οκτώ χρόνια λειτουργίας και γιορτάζει τα γενέθλιά του με παρουσίαση σε μεγάλη οθόνη στο ισόγειο, ενός βίντεο για τα σπήλαια της Ακρόπολης και τα ευρήματα από αυτά.

Στις 9 το βράδυ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων & Τεχνών Δίου.
Την ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Πατρής. Σολίστ θα είναι ο Βασίλης Λέκκας, η Alexandra Gravas, ο Μπάμπης Βελισάριος και η Φιλιώ Σέρβου.

Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου και το εστιατόριο θα παραμείνουν ανοιχτά από το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ κι έπειτα.

Τα παραπάνω στοιχεία συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν από το Τμήμα Υποδοχής του Μουσείου Ακρόπολης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ