«Παγώνει» η συγχώνευση Alpha Bank- Eurobank μέχρι την ολοκλήρωση του PSI - iefimerida.gr

«Παγώνει» η συγχώνευση Alpha Bank- Eurobank μέχρι την ολοκλήρωση του PSI

ανακοίνωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση αναμονής μπαίνει και επισήμως η συγχώνευση της Alpha Bank με την Eurobank μέχρι την ολοκλήρωση του PSI. Σε σημερινή της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο η Alpha Bank συνέδεσε την πορεία της συγχώνευσης με το ελληνικό PSI, την ώρα που η διοίκηση της Eurobank φαίνεται να έχει αντίθετη άποψη.

Η διοίκηση της Alpha Bank «φρέναρε» σήμερα την πορεία της συγχώνευσης της με την Eurobank αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση τα εξής:

«Σε συνέχεια προηγουμένης ανακοινώσεώς της, η Alpha Bank ενημερώνει ότι, συνεπεία τρεχουσών μακροοικονομικών εξελίξεων με άμεσες επιπτώσεις επί του τραπεζικού τομέα (Private Sector Involvement – PSI), δεν δύναται επί του παρόντος να παράσχει ακριβή ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα, και την εν γένει εξέλιξη, της συγχωνεύσεως αυτής μετά της Τραπέζης EFG Eurobank Ergasias.»

Ευθύς ως υπάρξουν οριστικά δεδομένα, η Τράπεζα θα επανέλθει δια νεωτέρας ανακοινώσεως προς το επενδυτικό κοινό.»

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη συγχώνευση που είχε αποφασιστεί στα μέσα Νοεμβρίου.

Στο επόμενο στάδιο βρίσκεται η έκδοση ομολογιακού δανείου αλλά και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για τη νέα τράπεζα μέσα στην άνοιξη, όταν και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς.

Ωστόσο την άποψη της Alpha Bank δεν φαίνεται να συμμερίζεται και η Eurobank κύκλοι της οποίας αναφέρουν πως δεν συντρέχουν λόγοι για καθυστέρηση της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ