Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα; Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Η Ευτυχία Γιαννάκη στο Public

Οι εκδόσεις Ίκαρος και το Public παρουσιάζουν το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη με τίτλο «Αλκυονίδες μέρες». Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της Τριλογίας της Αθήνας με ήρωα τον αστυνόμο Χάρη Κόκκινο. Το μυθιστόρημα «Στο πίσω κάθισμα», το πρώτο βιβλίο της Τριλογίας, απέσπασε το βραβείο Public καλύτερου ελληνικού μυθιστορήματος 2017. Με την Ευτυχία Γιαννάκη θα συνομιλήσουν η συγγραφέας Χίλντα Παπαδημητρίου και η blogger Αγιάτη Μπενάρδου. Στο Public στο Σύνταγμα, Αίθουσα εκδηλώσεων, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 0
Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 1

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη στον Ευριπίδη στη Στοά

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο Ευριπίδης στη Στοά παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Μανίνας Ζουμπουλάκη «Κάτι μου κρύβεις». Με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη θα συνομιλήσει ο επιμελητής του βιβλίου Θανάσης Τσιρταβής. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Γαλήνη Τσεβά. Στον Ευριπίδη στη Στοά, στις 7 το βράδυ (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 2
Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 3

Οι «Ακύμαντοι» του Νίκου Σκορίνη

Οι εκδόσεις Λιβάνη παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη «Ακύμαντοι». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο ποιητής Γιώργος Μπλανάς. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά. Στο ΕΒΕΑ, Συνεδριακή Αίθουσα «Ερμής», στις 8.30 το βράδυ (Ακαδημίας 7, Αθήνα)

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ο Μάικλ Οντάατζε στην Αθήνα

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Public παρουσιάζουν τον διακεκριμένο συγγραφέα Μάικλ Οντάατζε.

Ο ποιητής Χάρης Βλαβιανός θα συζητήσει με τον Μάικλ Οντάατζε για το τελευταίο του μυθιστόρημα «Το τραπέζι της γάτας», για το έργο του, για τη σχέση ανάμεσα στην ποίηση και στην πεζογραφία, καθώς και για τα μελλοντικά συγγραφικά του σχέδια. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Καναδά.

Στο Public café στο Σύνταγμα, στις 8.30 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 4
Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 5

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ο Βασίλης Αλεξάκης στο Επίκεντρον στους Αγίους Αναργύρους

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκ, μια βραδιά αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του. Ο Βασίλης Αλεξάκης συζητά με τους αναγνώστες για το τελευταίο του μυθιστόρημα «Το κλαρινέτο», για το συγγραφικό του εργαστήρι και τις επιρροές του. Μια συζήτηση για την έμπνευση, την τέχνη της γραφής, τη λογοτεχνία. Θα συντονίσει ο Αριστοτέλης Σαΐνης. Στο βιβλιοπωλείο Επίκεντρον, στις 7.30 το βράδυ (Αγίων Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 6
Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 7

Η Γιώτα Κρίλλη στις εκδόσεις Ωκεανός

Οι εκδόσεις Ωκεανός παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Ελληνοαυστραλέζας συγγραφέα Γιώτας Κρίλλη με τίτλο «Με την φλόγα στην καρδιά». Στην αίθουσα του εκδοτικού οίκου Ωκεανός, στις 8 το βράδυ (Πραξιτέλους 40-44, 7ος όροφος, Αθήνα).

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Λογοτεχνικός Περίπατος με την Άλκη Ζέη

Τα Public, η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture και οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν έναν λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στην αγαπημένη συγγραφέα Άλκη Ζέη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας που συνδέονται με τα παιδικά χρόνια και την ενήλικη ζωή της συγγραφέα, βιώματα που βρήκαν την έκφρασή τους στα βιβλία της που πρόσφεραν και προσφέρουν αναγνωστική απόλαυση εδώ και πολλά χρόνια τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους αναγνώστες. Μετά τον περίπατο, οι αναγνώστες θα συναντήσουν την Άλκη Ζέη στο Public Συντάγματος και θα συζητήσουν μαζί της για τη ζωή και το έργο της. Αφετηρία το Public Συντάγματος, στις 10.30 το πρωί (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συγγραφείς βιβλιοπωλεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ