Χρηματιστήριο: Ανοδικές τάσεις με ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο επίκεντρο - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: Ανοδικές τάσεις με ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο επίκεντρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανοδική πορεία ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, η εταιρεία που αποτελεί βασικό μέτοχο του ΑΔΜΗΕ με ποσοστό 51% και η πρώτη εταρεία δημοσίου χαρακτήρα που εισάγεται στο ελληνικό Χρηματιστήριο μετά από έντεκα χρόνια.

Ο ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών άνοιξε με εντυπωσιακά κέρδη ενώ η ΔΕΗ καταγράφει απώλειες κοντά στο 50%. Το θετικό μομέντουμ πάντως διατηρείται στο Χρηματιστήριο, καθώς ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05 διαμορφώνεται στις 811,47 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,68%.

Μεγάλες απώλειες 48,04% σημειώνει η μετοχή της ΔΕΗ, καθώς η αγορά προσαρμόζει την τιμή της στα επίπεδα που αναλογεί η αφαίρεση της αξίας της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της ΔΕΗ για σήμερα είναι ελεύθερη, ενώ η μετοχή της ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύεται ελεύθερα για τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης. Η μετοχή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών σημειώνει κέρδη 8,96% στα 2,31 ευρώ.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,75 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,07%. Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+1,86%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+0,37%), ενώ τις μεγαλύτερε απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου (-1,51%) και του Εμπορίου (-0,16%). Ανοδικά κινούνται 27 μετοχές, 12 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

  • Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κτήμα Λαζαρίδη +9,82% και Q&R +6,40%
  • Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΔΕΗ -48,04% και Μύλοι Κεπενού -2,56%.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ΔΕΗ Χρηματιστήριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ