Κατρούγκαλος κατά ΝΔ: «Δεν χρεοκόπησε η χώρα αλλά το αφήγημα της αντιπολίτευσης» - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος κατά ΝΔ: «Δεν χρεοκόπησε η χώρα αλλά το αφήγημα της αντιπολίτευσης»

Φωτογραφία: ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν χρεοκόπησε η χώρα αλλά το αφήγημα της καταστροφολογίας και της εκλογολογίας που διατύπωσε η ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κατρούγκαλος υπενθύμισε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου τη ΝΔ Α. Γεωργιάδη που, όπως θύμισε, είχε πει: «Να μην κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι εκλογές τώρα». Και ο υπουργός συμπέρανε: «Αντί λοιπόν να χρεοκοπήσει η χώρα, χρεοκόπησε αυτό το αφήγημα της καταστροφολογίας και της εκλογολογίας».

Υπογράμμισε δε ότι «Υπάρχει πάνω από 1,5 χρόνος μέχρι το 2019 για να αναπτυχθούν τα μέτρα τα θετικά ανάκαμψης της οικονομίας που καταγράφονται και στο Eurogroup». Αφού τόνισε ότι «με αισιοδοξία πρέπει να βλέπουμε το μέλλον τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά», μίλησε για αλλαγή σελίδας.

«Η απόφαση του Eurogroup είναι ένας σημαντικός σταθμός, νομίζω πράγματι πως μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή σελίδας, διότι τελειώνει η αβεβαιότητα. Θα εχουμε μια εκταμίευση αρκετά καλή που θα επιτρέψει να καλύψουμε και ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ. Επίσης σημείωσε ότι για πρώτη φορά συνδέθηκε η αποπληρωμή του χρέους με την ανάπτυξη.

Ακόμη ανέφερε ότι με τη συμφωνία επιτυγχάνεται ο διπλός στόχος της κυβέρνησης να ξανασταθεί η οικονομία στα πόδια της και να οδηγηθεί η χώρα στην έξοδο από την επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018. Ιδιαίτερες αναφορές έκανε ακόμη για τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας καθώς και για την αύξηση των εξαγωγών και των επενδύσεων από το εξωτερικό.

«Σας βεβαιώνω ότι υπάρχει ένα έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που μέχρι στιγμής δεν είχε εκδηλωθεί γιατί και οι επενδυτές περίμεναν να δουν πού θα καταλήξει η υπόθεση με το Eurogroup» επεσήμανε ο Κατρουγκαλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατρουγκαλος ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ