Κίνα: Εγκληματική ενέργεια η έκρηξη έξω από νηπιαγωγείο - iefimerida.gr

Κίνα: Εγκληματική ενέργεια η έκρηξη έξω από νηπιαγωγείο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έκρηξη που σημειώθηκε χθες μπροστά από νηπιαγωγείο στην Κίνα, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους, προκλήθηκε από αυτοσχέδια βόμβα που κατασκευάσθηκε από άνθρωπο που έπασχε από νευρολογική νόσο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Εκρηκτική ύλη βρέθηκε στο διαμέρισμα» του ατόμου αυτού, 22 ετών, που σκοτώθηκε κατά την έκρηξη, διευκρίνισαν οι αρχές της πόλης Φενγκσιάν έπειτα από ανάλυση DNA.

Οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και 65 τραυματίστηκαν από την έκρηξη την οποία η αστυνομία περιγράφει ως «εγκληματική ενέργεια», μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Πολλοί γονείς είχαν έρθει να παραλάβουν τα παιδιά τους όταν συνέβη η έκρηξη γύρω στις 5:00 μ.μ. τοπικής ώρας (12:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) κοντά στην είσοδο του νηπιαγωγείου στο Σουζού, στην παράλια περιφέρεια Σιάνγκσου, αναφέρει το πρακτορείο Xinhua (Σινχουά) στον κινεζικό ιστότοπο Weibo, παρεμφερές με το Twitter.

Δύο άτομα σκοτώθηκαν άμεσα και άλλα έξι εξέπνευσαν μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Ο αριθμός των τραυματιών είχε αυξηθεί στους 65 μέχρι τις 11:00 μ.μ. τοπικής ώρας (6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) χθες, με 8 από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στους νεκρούς δεν συγκαταλέγονται παιδιά ή δάσκαλοι, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Οι εκρήξεις και άλλα ατυχήματα αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στην Κίνα, λόγω της ασυνεπούς εφαρμογής κανονισμών ασφάλειας, αλλά η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να βελτιώσει τους ελέγχους για να απαλειφθούν τέτοια συμβάντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα νηπαιγωγείο έκρηξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ