Ιταλία: Σοβαρά επεισόδια μέσα και έξω από τη Γερουσία για το μεταναστευτικό [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ιταλία: Σοβαρά επεισόδια μέσα και έξω από τη Γερουσία για το μεταναστευτικό [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: corriere.it
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω αλλά και μέσα στο κτίριο της ιταλικής Γερουσίας στη Ρώμη, κατά τη συζήτηση του νόμου για την παροχή της ιταλικής υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα.

Μέσα στη Γερουσία τα πράγματα ξέφυγαν και ο πρόεδρος του σώματος, Πιέτρο Γκράσσο, αναγκάστηκε να απομακρύνει από την αίθουσα δυο μέλη της Λέγκας του Βορρά, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Οι δυο γερουσιαστές της προσπάθησαν, μεταξύ των άλλων, να καθίσουν στα έδρανα της κυβέρνησης. Από την ένταση που επικράτησε τραυματίστηκε πολύ ελαφρά η υπουργός παιδείας Βαλέρια Φεντέλι, η οποία οδηγήθηκε στο ιατρείο της γερουσίας, προκειμένου να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Την ίδια ώρα, έξω από το είσοδο της γερουσίας, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Κάζα Πάουντ συγκρούσθηκαν με την αστυνομία, στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν στην είσοδο του μεγάρου.

Οι ακροδεξιοί διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες τρομοκρατών που πήραν μέρος σε επιθέσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και φώναξαν συνθήματα κατά της χορήγησης πλήρων δικαιωμάτων στους μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Ιταλία: Σοβαρά επεισόδια μέσα και έξω από τη Γερουσία για το μεταναστευτικό [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ιταλία: Σοβαρά επεισόδια μέσα και έξω από τη Γερουσία για το μεταναστευτικό [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Ρώμη ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Γερουσία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ