Μάτις: Θα κερδίζαμε σε έναν πόλεμο με τη Β. Κορέα -Αλλά θα ήταν καταστροφικός - iefimerida.gr

Μάτις: Θα κερδίζαμε σε έναν πόλεμο με τη Β. Κορέα -Αλλά θα ήταν καταστροφικός

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την βεβαιότητα ότι ένας ενδεχόμενος πόλεμος με τη Β. Κορέα θα είχε νικηφόρο έκβαση για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους εξέφρασε ο Τζιμ Μάτις.

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα κέρδιζαν έναν πόλεμο εναντίον της Βόρειας Κορέας, ωστόσο η σύρραξη αυτή θα ήταν «καταστροφική» για τους άμαχους πληθυσμούς στην περιοχή.

«Θα ήταν ένας καταστροφικός πόλεμος, ειδικά για αθώους ανθρώπους, περιλαμβανομένης πολύ πιθανόν της Ιαπωνίας» επισήμανε ο επικεφαλής του Πενταγώνου σε δηλώσεις που έκανε ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην συμβεί αυτό και προκειμένου να επιλύσουμε την κατάσταση μέσω της διπλωματικής οδού» πρόσθεσε.

«Οι Βορειοκορεάτες έχουν αναπτύξει στα σύνορα πυροβολικό και πυραύλους που θα μπορούσαν να φθάσουν στην Σεούλ και θα προκαλούσαν πιθανόν τρομακτικές ζημίες στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας προτού εξουδετερωθούν. Πρόκειται για ένα πόλεμο τον οποίον βασικά δεν θέλουμε» τόνισε ο Μάτις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Υπ. Αμυνας Β. Κορέα ΠΟΛΕΜΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ