Ντεμπούτο στην αγορά ελληνικών ομολόγων για τη SUNLIGHT που προχωρά σε έκδοση ομολογιακού δανείου €50 εκατ. - iefimerida.gr

Ντεμπούτο στην αγορά ελληνικών ομολόγων για τη SUNLIGHT που προχωρά σε έκδοση ομολογιακού δανείου €50 εκατ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έδρα της την Ξάνθη και επιχειρηματική δραστηριότητα που καλύπτει σχεδόν όλες τις ηπείρους, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, εταιρία του Ομίλου OLYMPIA, έκανε την «πρεμιέρα» της στην ελληνική Χρηματιστηριακή αγορά ομολόγων προχωρώντας σε έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους € 50 εκατ., με στόχο την αξιοποίηση των εσόδων του για την αποπληρωμή μερών του δανεισμού της, αλλά και τη δυναμική ενίσχυση των επενδυτικών της πλάνων εκτός Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, από τα συνολικά €50 εκατ. τα €27 εκατ. θα διατεθούν για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου δανεισμού της, €8 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης, €5 εκατ. για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της Sunlight Recycling, €7 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας και €3 εκατ. για την επέκταση της παρουσίας της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο εξωτερικό.

Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει την ίδρυση δύο νέων θυγατρικών, μίας στις ΗΠΑ και μίας στη Δυτική Ευρώπη, με αντικείμενο μεταξύ άλλων, τη συναρμολόγηση μπαταριών, την after sale υποστήριξη και τη συλλογή συσσωρευτών.

Η έναρξη της δημόσιας προσφοράς ξεκίνησε εχτές (14/6/2017) και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή (16/6/2017).

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην παρουσίαση σε θεσμικούς επενδυτές, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πολύ μεγάλη αύξηση της διεθνούς ζήτησης μπαταριών με τεχνολογία μολύβδου, που είναι η «ειδικότητα» της Sunlight, για τα επόμενα χρόνια.

H εταιρία κατέχει σήμερα ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων ενέργειας και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διάθεση μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές, καταναλωτικές εφαρμογές και εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας. Με εξειδικευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, αξιοποίηση των τελευταίων τεχνολογιών και πελατοκεντρική προσέγγιση, η εταιρία έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, εξάγοντας το 84% της παραγωγής της σε περισσότερες από 100 χώρες και απολαμβάνοντας πλέον διεθνή αναγνώριση.

Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT διαθέτει σήμερα δύο ιδιόκτητες μονάδες στην Βόρεια Ελλάδα, το κυρίως εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών επιφάνειας 55.000τμ καθώς και μια σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης (Sunlight Recycling) που εγκαινιάστηκε το 2015, και αποτελεί την πιο σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης Συσσωρευτών Μολύβδου στην Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό η Sunlight προσφέρει - για πρώτη φορά στην Ελλάδα - μια ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση μπαταριών μολύβδου, ενώ μέσω της Sunlight Recycling συμβάλει στο οικοσύστημα επιχειρηματικής κυκλικής οικονομίας, αφού η εταιρία έχει πλέον τη δυνατότητα να ανακυκλώνει μπαταρίες μολύβδου δημιουργώντας νέα πρώτη ύλη την οποία στη συνέχεια αξιοποιεί για την παραγωγή νέων μπαταριών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ sulight
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ