Λίπτον (ΔΝΤ): Αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος στο θέμα του χρέους - iefimerida.gr

Λίπτον (ΔΝΤ): Αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος στο θέμα του χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Εν όψει του Eurogroup, ο κ. Λίπτον δήλωσε πως το ΔΝΤ θα προσέλθει στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών με τη θέση ότι το πρόγραμμα πρέπει να στηρίζεται σε δύο σκέλη.

«Θεωρούμε ότι για το πρώτο έχει γίνει πολλή πρόοδος» τόνισε, σπεύδοντας να προσθέσει ότι «αυτό που μένει να συζητηθεί είναι το θέμα του χρέους και ελπίζουμε ότι μπορεί να γίνει πρόοδος στο Eurogroup».

Όσον αφορά τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, το υψηλόβαθμο στέλεχος επανέλαβε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μία «αρχή της έγκρισης», με την οποία θα εγκρίνουμε κατ’ αρχήν το πρόγραμμα, και μετά «θα αρχίσουμε πιο εντατικά, αφού θα έχει διευθετηθεί αποφασιστικά το θέμα του χρέους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ Λιπτον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ