Το ΔΝΤ αναβάθμισε για τρίτη φορά την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Κίνας το 2017 - iefimerida.gr

Το ΔΝΤ αναβάθμισε για τρίτη φορά την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Κίνας το 2017

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέα, την τρίτη κατά σειρά, αναβάθμιση της πρόβλεψης για τον ρυθμό ανάπτυξης της Κίνας για το 2017 προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ΔΝΤ, επικαλούμενο τη στήριξη της πολιτικής και τις δημόσιες επενδύσεις προχώρησε στην αναθέωρηση της εκτιμήσης για τον ρυθμό ανάπτυξης στο 6,7%. Τον Απρίλιο, το ΔΝΤ αναβάθμισε την πρόβλεψή του για φέτος στο 6,6% από το 6,5% του Ιανουαρίου, η οποία ήταν κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την προηγούμενη πρόβλεψη.

Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ταχύτερο του αναμενόμενου ρυθμό 6,9% το πρώτο τρίμηνο του 2017, αρκετά πάνω από το στόχο της κυβέρνησης για περίπου 6,5% για το σύνολο του έτους.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αναμένει ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας να διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 6,4% ετησίως την περίοδο 2018-2020. Τον Απρίλιο, το Ταμείο είπε ότι ανέμενε το ρυθμό ανάπτυξης του 2018 να διαμορφωθεί στο 6,2%.

Παράλληλα με την υψηλότερη πρόβλεψη για την ανάπτυξη, το ΔΝΤ σύστησε σήμερα στην Κίνα να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για τη μετάβαση της οικονομίας της σε πιο βιώσιμη ανάπτυξη και να υιοθετήσει μια λιγότερο διευκολυντική νομισματική πολιτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα ΔΝΤ ανάπτυξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ