Λονδίνο: Mητέρα ξέφυγε με τα έξι παιδιά της από τον 21ο όροφο, αλλά μόλις έφθασε κάτω είχε μόνο τα τέσσερα - iefimerida.gr

Λονδίνο: Mητέρα ξέφυγε με τα έξι παιδιά της από τον 21ο όροφο, αλλά μόλις έφθασε κάτω είχε μόνο τα τέσσερα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μητέρα κατάφερε να αποδράσει με τα έξι παιδιά της απ’ το φλεγόμενο διαμέρισμά τους στον πύργο Grenfell του δυτικού Λονδίνου, αλλά όταν έφθασε στο ισόγειο διαπίστωσε συντετριμμένη ότι μόνον τέσσερα ήταν μαζί της, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Ο Μάικλ Παραμασιβάν, ένοικος του εβδόμου ορόφου, είπε ότι η γυναίκα έφυγε τρέχοντας απ’ το διαμέρισμά της στον 21ο όροφο καθώς οι φλόγες τύλιγαν το κτίριο λίγο πριν τη μία το πρωί τοπική ώρα. Αν και έβαλε όλα τα παιδιά της στη σειρά και τα συνόδευε στο κλιμακοστάσιο, όταν έφθασαν στο ισόγειο έλειπαν τα δύο εξ’ αυτών.

«Την ώρα που φεύγαμε υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που εγκατέλειπαν το κτίριο», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC. «Ήταν φρικτό. Μια γυναίκα ξέφυγε απ’΄το διαμέρισμά της στον 21ο όροφο με τα έξι παιδιά της, αλλά όταν κατέβηκε τις σκάλες είχε μόνον τέσσερα μαζί της.

Ψάχνει για τα άλλα δύο, όμως δεν μπορεί να τα βρει πουθενά. Βρίσκεται σ’ ένα κέντρο υποδοχής που στήθηκε για τους πυροπαθείς. Είναι συντετριμμένη. Σου ραγίζει την καρδιά να τη βλέπεις.»

Λονδίνο: Mητέρα ξέφυγε με τα έξι παιδιά της από τον 21ο όροφο, αλλά μόλις έφθασε κάτω είχε μόνο τα τέσσερα | iefimerida.gr 0

Περίοικοι προσπαθούν να παρηγορήσουν μια γυναίκα καλυμμένη με στάχτες που οδύρεται μπροστά στον φλεγόμενο πύργο

Ο Παραμασιβάν είπε ότι ήταν έτοιμος να κοιμηθεί όταν αισθάνθηκε έντονη οσμή καμένου πλαστικού λίγο πριν τη μία το πρωί τοπική ώρα. Και τότε, αντιδρώντας ενστικτωδώς οδήγησε τη φίλη του και την πεντάχρονη κόρη της Θία, έξω απ’ το διαμέρισμα. Άρπαξε την μικρή στην αγκαλιά και κατέβηκαν απ’ τις σκάλες.

Λονδίνο: Mητέρα ξέφυγε με τα έξι παιδιά της από τον 21ο όροφο, αλλά μόλις έφθασε κάτω είχε μόνο τα τέσσερα | iefimerida.gr 1

Ο Μάικλ Παραμασιβάν με την πεντάχρονη κόρη της φίλης του, που έσωσε απ' τις φλόγες (φωτπγραφία Daily Mail)

«Κοίταξα απ’ το ματάκι της πόρτας κι είδα πυκνούς καπνούς. Άνοιξα την πόρτα κι οι γείτονες, ο κόσμος ούρλιαζε. Οι πυροσβέστες μου είπαν “κατέβα απ’ τις σκάλες” κι έτσι άρπαξα το κοριτσάκι και τη φίλη μου και τρέξαμε όπως ήμασταν με τις πυτζάμες.»

Ο άνδρας είπε ότι πέρασε μέσα από έναν τοίχο «αηδιαστικού» καπνού για να μπορέσει να βγει απ’ το κτίριο, αλλά είδε πολλούς ανθρώπους που παρέμεναν εγκλωβισμένοι «να χτυπούν τα παράθυρα».

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους μέσα στην πύρινη κόλαση αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πόσοι και ποιοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ