Ο Μελανσόν «ξεφούσκωσε» -Το πολύ 10 βουλευτές στις εκλογές - iefimerida.gr

Ο Μελανσόν «ξεφούσκωσε» -Το πολύ 10 βουλευτές στις εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κοινό ψηφοδέλτιο με το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας, ο νεοκομμουνιστής Ζαν Λυκ Μελανσόν (υποψήφιος και για την γαλλική προεδρία, έχασε) με το κόμμα «Ανυπότακτη Γαλλία», ήρθε πρώτος μόνο σε 8 εκλογικές περιφέρειες από τις 577 συνολικά.

Ο συνασπισμός της κομμουνιστικής Αριστεράς πήρε συνολικά 14,2% στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών της 11ης Ιουνίου, αλλά δεν πρόκειται να αποκτήσει πάνω από 10 έδρες στην βουλή. Μένει δηλαδή στα ίδια που βρισκόταν και πριν από πέντε χρόνια, στάσιμος και δεν θα μπορέσει να συγκροτήσει ούτε κοινοβουλευτική ομάδα (ελάχιστο 15 έδρες).

Ο Μελανσόν «ξεφούσκωσε» -Το πολύ 10 βουλευτές στις εκλογές | iefimerida.gr 0

Εκτίμηση για αριθμό εδρών στον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία:

  • Κόμμα Μακρόν: 415-455 έδρες
  • Κεντροδεξιά: 70-110 έδρες
  • Ακροδεξιά: 1-5 έδρες
  • Σοσιαλιστικό κόμμα+Σύμμαχοι: 20-30 έδρες
  • Αλλοι αριστεροί: 7-12 έδρες

Οι νεοκομμουνιστές υποψήφιοι, παρότι συνασπίστηκαν με το ΚΚΓ και άλλους αριστερούς συμμάχους κρατήθηκαν ζωντανοί μόνο σε 79 εκλογικές περιφέρειες, ενόψει του δεύτερου γύρου, την Κυριακή 18 Ιουνίου. Η μοναδική πραγματική επιτυχία των γάλλων νεοκομμουνιστών ήταν ότι εκλέγεται πανηγυρικά ο ίδιος ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, στη Μασσαλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ