Αυτό είναι το Kona, το νέο μικρό SUV της Hyundai [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το Kona, το νέο μικρό SUV της Hyundai [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκάλυψη για το Kona, το καινούργιο μικρό crossover της Hyundai που έχει πάρει το όνομά του από μία μεγάλη περιοχή στο Μεγάλο Νησί της Χαβάη.

Πρόκειται για ένα μοντέρνο compact SUV το οποίο διαθέτει μία αρκετά εντυπωσιακή μάσκα με χωριστά φώτα. Έτσι, ψηλά βρίσκονται τα LED φώτα ημέρας που παράλληλα φωτίζουν και το εσωτερικό των στροφών ενώ από κάτω τους οι κανονικοί προβολείς.

Αυτό είναι το Kona, το νέο μικρό SUV της Hyundai [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι η επέκταση των προστατευτικών των φτερών στη μάσκα, ενώ η ιδιαίτερη αισθητική προσέγγιση συνεχίζεται και πίσω, όπου τα φώτα χωρίζονται και πάλι σε δύο ξεχωριστά τμήματα. Όσο για την έντονα κεκλιμένη οροφή είναι μαύρη -δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει και άλλη απόχρωση- προκειμένου να τονίζεται το νεανικό στυλ.

Αυτό είναι το Kona, το νέο μικρό SUV της Hyundai [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Στο εσωτερικό υπάρχει η γνώριμη εικόνα των σύγχρονων Hyundai, ενώ το παρόν θα δίνουν μια μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα που θα φθάνει έως και τις 8 ίντσες, δυνατότητες διασύνδεσης smartphones, κάμερα οπισθοπορείας, μέχρι και Head Up Display. Πλήρης θα είναι και η γκάμα των συστημάτων υποβοήθησης, ενώ ολοκαίνουργιο είναι και το πλαίσιο, που θα χρησιμοποιείται και στο Kia Stonic.

Αυτό είναι το Kona, το νέο μικρό SUV της Hyundai [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Σύμφωνα με την εταιρεα τα πίσω καθίσματα του Kona θα μπορούν να μετακινούνται εγκάρσια μέχρι και κατά 150 χιλιοστά, ενώ η ελάχιστη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ θα είναι 361 λίτρα.

Για τις ευρωπαϊκές αγορές το Kona θα κινείται από τον 3κύλινδρο turbo T-GDI των 1.000 κυβικών, με 120 ίππους, 172 Nm και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, που θα εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 12,0 δεύτερα και μια τελική 181 χλμ./ ώρα.

Αυτό είναι το Kona, το νέο μικρό SUV της Hyundai [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν θα είναι διαθέσιμος και ο turbo των 1.600 κυβικών με τους 177 ίππους, ενώ στα μέσα του 2018 θα παρουσιαστού και οι εκδόσεις πετρελαίου με τον καινούργιο diesel των 1.600 κυβικών και απόδοσης 115 και 136 ίππων -ο πιο ισχυρός στην έκδοση Auto 4WD.

Το 2018 θα παρουσιαστεί και μια ηλεκτρική έκδοση του Kona, που θα εμφανιστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται στην Ευρώπη προς τα τέλη του 2017 ή στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Kona SUV Hyundai Crossover
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ