Τζεφ Σέσιονς: Δεν γνωρίζω τίποτα για συνεργασία της εκστρατείας του Τραμπ με τη Μόσχα - iefimerida.gr

Τζεφ Σέσιονς: Δεν γνωρίζω τίποτα για συνεργασία της εκστρατείας του Τραμπ με τη Μόσχα

Φωτογραφία: AP/ Jacquelyn Martin
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «ελεεινό και απεχθές ψέμα» τον ισχυρισμό ότι ο ίδιος είχε συμμετοχή στη φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο Τζεφ Σέσιονς, στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για ενδεχόμενη συνεργασία της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα.

«Δεν έχω συναντήσει ποτέ, ούτε είχα καμία συζήτηση με Ρώσους ή άλλους ξένους αξιωματούχους αναφορικά με κάποια μορφή ανάμειξης σε εκστρατεία ή εκλογές στις ΗΠΑ. Επιπλέον, δεν έχω καμία γνώση τέτοιων συζητήσεων από οποιοδήποτε συνδέεται με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ», τόνισε ο Σέσιονς.

«Ο ισχυρισμός ότι συμμετείχα σε οποιαδήποτε συμπαιγνία με την κυβέρνηση της Ρωσίας ή ότι είχα γνώση τέτοιας με σκοπό να βλάψω την χώρα μου, την οποία έχω υπηρετήσει με τιμή για περισσότερα από 35 χρόνια, ή να υπονομεύσω την ακεραιότητα της δημοκρατικής μας διαδικασίας, είναι ένα ελεεινό και απεχθές ψέμα», ανέφερε ακόμη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι είναι το πλέον υψηλόβαθμο μέλος της κυβέρνησης Τραμπ που έχει εμπλακεί στην φερόμενη συμπαιγνία μεταξύ στελεχών του Αμερικανού προέδρου και Ρώσων αξιωματούχων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο Ρεπουμπλικάνος Ρίτσαρντ Μπερ δήλωσε στον Σέσιονς ότι η ακροαματική διαδικασία είναι η ευκαιρία του να ξεχωρίσει τα γεγονότα από την φαντασία και να δώσει απαντήσεις για τις πολυάριθμες κατηγορίες που έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο.

Ο Σέσιονς εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» του στον Ρόμπερτ Μίλερ, που έχει οριστεί ειδικός εισαγγελέας για την έρευνα της πιθανής ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΖΕΦ ΣΕΣΙΟΝΣ Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ