CNBC: Δεν θα αγοράσει ακόμα η ΕΚΤ ελληνικά ομόλογα - iefimerida.gr

CNBC: Δεν θα αγοράσει ακόμα η ΕΚΤ ελληνικά ομόλογα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν προτίθεται να αγοράσει ελληνικά ομόλογα στο πλαίσιο του προγράμματος του QE στο άμεσο μέλλον, όπως επιβεβαίωσε πηγή από τους κόλπους της ΕΚΤ μιλώντας σήμερα στο CNBC.

Ωστόσο οι ελληνικοί τίτλοι μπορεί να γίνουν μέρος του ισολογισμού της κεντρικής τράπεζας με άλλους τρόπους. «Πράγματι, δεν σκοπεύουμε να αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα ακόμη, γιατί χρειαζόμαστε περισσότερη σαφήνεια επάνω στα μέτρα για το χρέος», τόνισε αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας μιλώντας στο διεθνές δίκτυο.

Πρόσθεσε δε ότι η σαφήνεια αυτή μπορεί να μην έρθει πριν η Ελλάδα ολοκληρώσει το πρόγραμμα διάσωσης το 2018, γεγονός που θα καθυστερήσει την απόφαση της κεντρικής τράπεζας.

Οι Ελληνες βουλευτές έχουν δηλώσει πολλές φορές ότι εάν συμμετέχει η χώρα στο πρόγραμμα της ΕΚΤ θα βοηθήσει στην επιστροφή της στις αγορές μετά το πρόγραμμα διάσωσης, αλλά και στο να σημειωθεί πρόοδος στις οικονομικές επιδόσεις της, καθιστώντας τους επενδυτές περισσότερο αισιόδοξους για τις ευκαιρίες στην Ελλάδα.

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε», δήλωσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ σχετικά με το εάν η ΕΚΤ θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα στο πλαίσιο του QE.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ CNBC QE ομόλογα ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ