Η Κολομβία πρωτοπορεί: Μετά τον γάμο ομοφυλοφίλων, αναγνωρίζει και τον γάμο τριών ατόμων! - iefimerida.gr

Η Κολομβία πρωτοπορεί: Μετά τον γάμο ομοφυλοφίλων, αναγνωρίζει και τον γάμο τριών ατόμων!

Φωτογραφία: colombiareports
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια οικογένεια που αποτελείται από τρεις άνδρες αναγνώρισε επισήμως στις αρχές του μήνα η Κολομβία, η οποία το 2016 νομιμοποίησε τον γάμο ομοφυλοφίλων.

Σε αυτόν γάμο συμμετέχουν ένας καθηγητής φυσικής αγωγής και ένας δημοσιογράφος, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που έκαναν δημόσιο γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων στη χώρα.

«Επιθυμούσαμε να επισημοποιήσουμε το σπίτι μας, την οικογένειά μας. Δεν υπήρχε τίποτε νομικά που να μας αναγνωρίζει ως οικογένεια», δήλωσε ο Βίκτορ Ούγο Πράδα, ένα από τα τρία μέλη αυτής της ένωσης. «Είμαστε μια οικογένεια, μια “πολυγαμική” οικογένεια. Είναι η πρώτη φορά στην Κολομβία», πρόσθεσε.

«Αν και αυτού του είδους οι σχέσεις δεν είναι σπάνιες, είναι η πρώτη φορά που «νομιμοποιήθηκαν», αναφέρει ο Γερμάν Ρινκόν Περφέτι, δικηγόρος της ένωσης των ΛΟΑΤ και υποστηρίζει πως «πρόκειται για μια αναγνώριση ότι υπάρχουν και άλλες μορφές οικογένειας».

Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα να προχωρούν στην υιοθεσία παιδιών.

La trieja ha hecho de su amor poliamoroso un estilo de vida y este paso legal abrirá la puerta para otras familias
https://t.co/6CAfZ4LJwp pic.twitter.com/7U8LJcUqGM

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ