Nέο δικαστικό μπλόκο στο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ - iefimerida.gr

Nέο δικαστικό μπλόκο στο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμερικανικό εφετείο επικύρωσε την απόφαση που μπλοκάρει το αναθεωρημένο διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε ταξιδιώτες από έξι μουσουλμανικές χώρες.

Οι δικαστές του εφετείου του Σαν Φρανσίσκο έκριναν ότι το εκτελεστικό διάταγμα παραβιάζει την υφιστάμενη νομοθεσία για το μεταναστευτικό σε μια απόφαση που συνιστά νέα ήττα για τον Τραμπ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς είπε ότι διαφωνεί με την απόφαση. «Το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Τραμπ είναι εντός των νόμιμων αρμοδιοτήτων του να διατηρήσει τη χώρα ασφαλή. Οι πρόσφατες επιθέσεις επιβεβαιώνουν ότι η απειλή προς το έθνος μας είναι άμεση και υπαρκτή.»

Η διαμάχη μπορεί να καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Στο αναθεωρημένο διάταγμα η απαγόρευση εισόδου για 90 μέρες αφορούσε πολίτες του Ιράν, της Λιβύης, της Συρίας, της Σομαλίας, του Σουδάν και της Υεμένες, ενώ απαγορευόταν η είσοδος για 120 μέρες σε όλους τους πρόσφυγες, αν και απομακρύνθηκαν οι αναφορές σε θρησκευτικές μειονότητες.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας ο Τραμπ ζητούσε να επιβληθεί μια «ολοκληρωτική και πλήρη απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ στους μουσουλμάνους»

Αντιδρώντας στην τελευταία δικαστική απόφαση ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ υπεραμύνθηκε του αντιμεταναστευτικού διατάγματος λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να εμποδίσουμε τρομοκράτες να μπουν στις ΗΠΑ και να διαπράξουν πράξεις βίας και αιματοχυσίας. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι πλήρως νόμιμο το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου για την προστασία αυτής της χώρας και στο τέλος θα επικυρωθεί απ’ το Ανώτατο Δικαστήριο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ