Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα   - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα; Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Ο Σωτήρης Ντάλης στον Ιανό

Οι Εκδόσεις Παπαζήση και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο του Σωτήρη Ντάλη με τίτλο «Η “Δύσκολη” Ευρώπη. Σε αναζήτηση νέας Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Τάσος Γιαννίτσης, πρώην υπουργός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ριχάρδος Σωμερίτης, δημοσιογράφος, η Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτής ΝΔ-πρώην υπουργός και ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ο Richard Ford στην Αθήνα

Ο πολυβραβευμένος αμερικανός συγγραφέας Richard Ford επισκέπτεται την Αθήνα για μια διάλεξη στο πλαίσιο της καθιερωμένης σειράς διαλέξεων Kimon Friar του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Τον Richard Ford θα προλογίσει ο Χάρης Βλαβιανός, ποιητής, καθηγητής ιστορίας και πολιτικής Θεωρίας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Στο Μέγαρο Μουσικής, στον πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στις 7 το βράδυ (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα    | iefimerida.gr 0

«Ισλάμ, πολυπολιτισμικότητα, τρομοκρατία: Ο ρόλος της γυναίκας» στο Free Thinking Zone

Οι εκδόσεις Επίκεντρο και το The books’ journal, με αφορμή το βιβλίο του Τριαντάφυλλου Καρατράντου «Σφάξε με Αγά μου να Αγιάσω, Ισλαμικό Κράτος, Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Ελλάδα», διοργανώνουν μία επίκαιρη συζήτηση για την τρομοκρατία, τη ριζοσπαστικοποίηση , το Ισλάμ και τον ρόλο της γυναίκας. Συμμετέχουν η Ρόζα Βασιλάκη, Επιστημονική Συνεργάτιδα ΕΛΙΑΜΕΠ, η Εμμανουέλλα Δούση, καθηγήτρια στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Ε.Κ.Π.Α., η Αγάπη Κανδυλάκη, καθηγήτρια στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, Δ.Π.Θ και ο συγγραφέας. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θωμάς Σίδερης και η Amsha Khalaf –μια κοπέλα που γλίτωσε από τη σφαγή των φανατικών– θα παρουσιάσουν τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των μεγαλύτερων θυμάτων του ISIS, των γυναικών Γεζίντι. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει και θα σχολιάσει η δημοσιογράφος Τζίνα Μοσχολιού. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Δημητρούλη.

Στο Free Thinking Zone, στις 7.30 το βράδυ (Σκουφά 64, Αθήνα)

Ο Χρήστος Γιανναράς στα Βριλήσσια

Μια συνάντηση με τον Χρήστο Γιανναρά με αφορμή το βιβλίο του «Πτώση-Κρίση-Κόλαση ή η δικανική υπονόμευση της οντολογίας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Βασίλης Ξυδιάς, εκπαιδευτικός-θεολόγος και ο Διονύσης Σκλήρης, διδάσκων στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο βιβλιοπωλείο Βιβλιοπωλείο Άπειρος Χώρα, στις 7.30 το βράδυ (Σισμανογλείου 10, Βριλήσσια).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα    | iefimerida.gr 1

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Η Ευγενία Φακίνου στις Συναντήσεις με Συγγραφείς στο café του Ιανού

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με την συγγραφέα Ευγενία Φακίνου για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή. Συμμετέχει το αναγνωστικό κοινό. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα    | iefimerida.gr 2

Η Γιώτα Γουβέλη στο Books Plus, Art & Coffee

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το Βιβλιοπωλείο–Πολυχώρος Βοοks Plus Art & Coffee παρουσιάζπουν το νέο μυθιστόρημα της Γιώτας Γουβέλη «Ματωμένα Εντελβάις». Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Ελεωνόρα Ορφανίδου και ο Δημήτρης Σκεπαρνιάς π. Γενικός διευθυντής τραπεζών. Ερωτήσεις στην συγγραφέα θα απευθύνει η δημοσιογράφος Στέλλα Παπαδοπούλου. Διαβάζει αποσπάσματα και ερμηνεύει επιτυχίες της Εντίθ Πιάφ η ηθοποιός Ευτυχία Μοσχάκη.Στο πιάνο θα είναι η Κατερίνα Αρανίτη. Στο Books Plus Arts & Coffee, στις 7.30 το βράδυ (Πανεπιστημίου 37).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα    | iefimerida.gr 3
Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα    | iefimerida.gr 4

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Η Ετζέ Τεμελκουράν στον Ιανό

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν την Τουρκάλα συγγραφέα Ετζέ Τεμελκουράν που επισκέπτεται την Αθήνα με αφορμή το βιβλίο της «Τουρκία- Παραφροσύνη και μελαγχολία». Μια γνωριμία με το αναγνωστικό κοινό στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Οι συγγραφείς του κόσμου στον ΙΑΝΟ». Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Μικέλα Χαρτουλάρη, δημοσιογράφος και κριτικός βιβλίου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα    | iefimerida.gr 5
Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα    | iefimerida.gr 6

Παρασκευή 16 Ιουνίου

Ο Santiago Gamboa στη Στοά του Βιβλίου

Μια συνάντηση με τον συγγραφέα Santiago Gamboa με αφορμή την έκδοση του μυθιστορήματος «Νυχτερινές ικεσίες» από τις εκδόσεις Πόλις. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ LEA αφιερωμένο στην Ιβηροαμερικανική λογοτεχνία. Στη Στοά του Βιβλίου, στις 7 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα    | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συγγραφείς Αθήνα βιβλίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ