Ν. Ζηλανδία: Ερευνητές θεωρούν ότι είναι κοντά στην ανεύρεση ενός χαμένου φυσικού παραδείσου - iefimerida.gr

Ν. Ζηλανδία: Ερευνητές θεωρούν ότι είναι κοντά στην ανεύρεση ενός χαμένου φυσικού παραδείσου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ερευνητές της Νέας Ζηλανδίας πιστεύουν ότι είναι κοντά στην ανακάλυψη ενός φυσικού θαύματος που έχει θαφτεί κάτω απ'τη γη εδώ και 131 χρόνια, μετά από μια ηφαιστειακή έκρηξη.

Στα μέσα του 1800, τα ροζ και άσπρα υψώματα γης στην Λίμνη Rotomahana στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, προσέλκυε το ενδιαφέρον των τουριστών όλου του κόσμου.

Αυτά τα υψώματα, που τα αποκαλούνε και βεράντες, χάθηκαν μετά την έκρηξη του Mount Tarawera το 1886. Δυο ερευνητές όμως πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει την τοποθεσία, στην οποία αυτά τα υψώματα διατηρούνται ανέπαφα μέχρι και σήμερα.

Θεωρούν ότι οι ροζ και άσπρες αυτές βεράντες βρίσκονται 10-15 μέτρα κάτω από το έδαφος, κάτω από στρώσεις λάσπης και στάχτης και δηλώνουν ότι πρέπει να γίνει μια αρχαιολογική τοπογράφηση και μια ενδελεχή έρευνα προτού ξεκινήσει η εκσκαφή του χώρου.

Ν. Ζηλανδία: Ερευνητές θεωρούν ότι είναι κοντά στην ανεύρεση ενός χαμένου φυσικού παραδείσου | iefimerida.gr 0

«Τα υψώματα είχαν γίνει οι πιο περίφημες τουριστικές ατραξιόν του νότιου ημισφαιρίου και της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Πάρα πολλοί τουρίστες ταξίδευαν εδώ με πλοία από την Βρετανία, την Ευρώπη και την Αμερική για να τα δουν» ανέφερε ο Rex Bunn, ένας εκ των δύο ερευνητών.

Και συνέχισε λέγοντας:«Αλλά δεν ερευνήθηκαν ποτέ από την κυβέρνηση της εποχής, οπότε δεν υπήρχε καμία καταγραφή του γεωγραφικού πλάτους ή μήκους της περιοχής».

Οι ίδιοι χρησιμοποίησαν τα σημειωματάρια ενός Γερμανό- Αυστριακού γεωλόγου ονόματι Ferdinand von Hochstetter, τα οποία περιέγραφαν με λεπτομέρειες την τοποθεσία των υψωμάτων.

Ν. Ζηλανδία: Ερευνητές θεωρούν ότι είναι κοντά στην ανεύρεση ενός χαμένου φυσικού παραδείσου | iefimerida.gr 1

«Η έρευνα μας στηρίζεται στην μόνη τοπογράφηση που έχει γίνει σε αυτό το μέρος της Νέας Ζηλανδίας και επομένως, είμαστε αρκετά σίγουροι ότι η χαρτογραφία είναι σωστή».

Από τότε που οι ερευνητές δημοσίευσαν το έργο τους στο περιοδικό της Βασιλικής Οικογένειας της Νέας Ζηλανδίας, έχουν δεχτεί πάρα πολλές προσφορές βοηθείας για να πραγματοποιήσουν την έρευνα τους. Μάλιστα, έχουν ήδη συλλέξει το ποσό των 70.000 δολαρίων για τις πρώτες ανάγκες της αποστολής τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ