Η Peugeot δεν θα εξελίσσει πια σπορ μοντέλα - iefimerida.gr

Η Peugeot δεν θα εξελίσσει πια σπορ μοντέλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Peugeot δείχνει αποφασισμένη να σταματήσει την εμπλοκή της με τα σπορ μοντέλα, παρόλο που στο παρελθόν έχει γράψει ιστορία και στους αγώνες.

Σκοπός της είναι να επικεντρωθεί σε κατηγορίες και μοντέλα που θα της εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή διείσδυση και βέβαια την ανάλογη κερδοφορία, ενώ το έναυσμα για την αλλαγή αυτή πολιτικής δόθηκε με την εξαγορά της Opel.

Μία αλλαγή που διατυπώθηκε από τον επικεφαλή της, τον Jean-Philippe Imparato ο οποίος σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar είπε ότι σκοπεύει να εστιάσει στην παγκόσμια εξάπλωση της εταιρίας παρά στα γρήγορα αλλά «ειδικά» μοντέλα.

«Προς το παρόν ο κύριος στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε πέρα από τις δύο εκατομμύρια μονάδες τον χρόνο» είπε ο Imparato και πρόσθεσε «Θέλουμε επίσης να μπορούμε να πουλάμε και πάνω από το 50% των αυτοκινήτων μας εκτός Ευρώπης. Μέχρι να γίνει αυτό, εγώ θα ενδιαφέρομαι για αυτοκίνητα που πουλάνε σε χιλιάδες και όχι σε μικρότερα νούμερα».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η εταιρία ετοιμάζει για την επόμενη χρονιά τον αντικαταστάτη του 508 ενώ δεν αποκλείεται να μπει και στην κατηγορία των pick-up. «Με ένα επαγγελματικό του ενός τόνου μπορούμε να μπούμε σε μία τεράστια αγορά», δήλωσε ο Imparato, αν και όπως όλα δείχνουν αυτό το σχέδιο βρίσκεται προς το παρόν στα αρχικά του στάδια και δεν είναι βέβαιο αν θα είναι αποκλειστικά φτιαγμένο από την Peugeot ή σε συνεργασία με κάποια άλλη εταιρία.

Η επιστροφή στις ΗΠΑ είναι επίσης μέσα στα σχέδια επέκτασης που έχει στο μυαλό του ο Imparato, κάτι όμως που δεν θα γίνει άμεσα αλλά σε ορίζοντα δεκαετίας. Το σχέδιο μοιάζει κάπως αισιόδοξο με βάση τα σημερινά δεδομένα, αν και η Peugeot σκοπεύει να ξεκινήσει όχι αμέσως με την πώληση αυτοκινήτων, αλλά με την παροχή υπηρεσιών μετακίνησης σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Αυτή τη στιγμή πάντως υπάρχει ένα σπορ Peugeot το οποίο έχει προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες και μάλλον προέρχεται πριν από αυτές τις αποφάσεις που ανακοίνωσε ο Imparato. Πρόκειτα για το αναμενόμενο 308 GTI με τα (φημολογούμενα) 290 άλογα, το οποίο ελπίζουμε να μην είναι και το τελευταίο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ