Εξώδικο Νίκου Παπανδρέου στο Πρώτο Θέμα – Τι απαντά η εφημερίδα - iefimerida.gr

Εξώδικο Νίκου Παπανδρέου στο Πρώτο Θέμα – Τι απαντά η εφημερίδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξώδικο απέστειλε ο κ. Νίκος Παπανδρέου στο «Πρώτο Θέμα» με το οποίο χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «απολύτως προσβλητικά για την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή του».
Καλεί δε την εφημερίδα να επανορθώσει «όσα ψευδή και ανακριβή αναφέρατε καθώς και να απόσχετε στο μέλλον από τη δημοσίευση ψευδών πληροφοριών, που αφορούν το πρόσωπό μου. Να μη δημοσιεύετε φωτογραφίες όπου τυχόν έχετε λάβει, χωρίς τη συναίνεσή μου ή έστω την έγκρισή μου, εμού και της οικογένειάς μου, των χώρων της προσωπικής μας κατοικίας και κάθε άλλου προσωπικού μου δεδομένου εν τη έννοια του νόμου.

Ο κ. Νίκος Παπανδρέου σημειώνει ότι «το δημοσίευμα με εμφανίζει ψευδώς ως προκλητικώς διάγοντα βίο πολυτελή την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της. Για να επιτύχετε το σκοπό σας αυτό δημοσιεύετε φωτογραφίες αυτοκινήτων και οικίας που δεν μου ανήκουν συνοδεύοντάς τις από ψευδείς τίτλους».

Από τη δική της πλευρά η εφημερίδα Πρώτο Θέμα απαντά:
«Επί της ουσίας παραμένει εκκωφαντικά σιωπηλός στα κρίσιμα ζητήματα που τον αφορούν, ώστε δημιουργεί εύλογες απορίες για το αν πράγματι διαθέτει απαντήσεις ή αν εν τέλει θεωρεί τους αναγνώστες της εφημερίδας αγράμματους ή ανόητους.
Αναγκαστικά είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναρωτήσουμε:

  • Μετακόμισε ή όχι από διαμέρισμα 180 τ.μ. Στα Βριλήσσια νοικιάζοντας έπαυλη 500 τ.μ. Με πισίνα στην Εκάλη, στην πιο δυσχερή οικονομική συγκυρία για τη χώρα;
  • Χρησιμοποίησε ο ίδιος και μέλη της οικογένειάς του για αρκετές ημέρες πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Porsche Carrera που εμφανίζεται να ανήκει σε εταιρεία χρονομίσθωσης;
  • Συντηρεί οικιακή βοηθό και πληρώνει δίδακτρα σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία; Και τι δουλειά έχει πρωί – πρωί με την Porsche; Ποιόν πηγαίνει που;
  • Εχει χρησιμοποιήσει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο χωρίς να κατέχει δημόσια θέση σε κυβερνητικό ταξίδι;
  • Εκθέτει ή όχι τον αδελφό του και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με την πολυτελή διαβίωσή τιου εν μέσω χρεοκοπίας και έχει αποκαλέσει τους υπουργούς των κυβ ερνήσεων του πρώην πρωθυπουργού «ραγιάδες»;
  • Γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ νόμιμου και ηθικού;
  • Απασχολεί ή όχι αστυνομικούς που πληρώνονται από το Δημόσιο; Απασχολούνται μήπως και σε άλλες... οικιακές δουλειές και μεταφορές;
  • Αντιλαμβάνεται ότι η τιμή και η αξιοπρέπεια δεν εξαγοράζονται ούτε εκβιάζονται, αλλά αποδίδονται;

Προφανώς και δεν αναμένουμε δικαιολογίες μέσω διαρροών που κάνουν λόγο ότι «το σπίτι το πληρώνει η πεθερά μου έναντι 3.000 ευρώ μηνιαίως». Δεν αρκούμαστε στο ισχυρισμό ότι «η Porsche ανήκει σε επισκέπτη που πάρκαρε στο γκαράζ μου για ένα βράδυ». Ούτε, φυσικά, περιμένουμε από τον ίδιο να παραδώσει μαθήματα δημοσιογραφίας».

Μετακομίζει από την Εκάλη;

Εξάλλου, σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία» επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Νίκος Παπανδρέου «σκέπτεται να εγκαταλείψει το ανάκτορο της οδού Κουμαριάς και να αναζητήσει μονοκατοικία σε ήσυχη περιοχή κοντά στο Διόνυσο».

Παράλληλα, στην ίδια εφημερίδα σημειώνεται ότι από την περασμένη Δευτέρα έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα προστασίας της οικίας του κ. Νίκου Παπανδρέου» και ότι «οι αστυνομικοί αναφέρουν γραπτώς κάθε πρωί στις 7 οτιδήποτε περιέρχεται στην αντίληψή τους».

Τέλος, σημειώνεται ότι το σπίτι στο οποίο κατοικεί σήμερα ο κ. Νίκος Παπανδρέου ανήκει στον επιχειρηματία κ. Ηρακλή (Αλκη) Πέττα ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις υπό τον διακριτικό τίτλο Avis η οποία εκτός των άλλων ασχολείται με το leasing.

Αναφέρεται δε και στην υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο κ. Δημήτρης Ρέππας υπό την ιδιότητα του υπουργού Μεταφορών στις 16 Ιουνίου 2011 σύμφωνα με την οποία ικανοποιώντας ένα αίτημα 25 ετών επιτρέπει σε εταιρείες leasing να μισθώνουν πλέον εκτός από Ι.Χ. Και φορτηγά ιδιωτικής χρήσης έως 3,5 τόνους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ