Λέκκας: Oι σεισμοί της Κρήτης δεν συνδέονται με το ηφαίστειο της Σαντορίνης - iefimerida.gr

Λέκκας: Oι σεισμοί της Κρήτης δεν συνδέονται με το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Oι σεισμοί της Κρήτης δεν συνδέονται με το ηφαίστειο της Σαντορίνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο διαφορετικά φαινόμενα είναι οι σεισμικές δονήσεις στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και την Σαντορίνη και η ασυνήθιστη δραστηριότητα που καταγράφεται στο ηφαίστειο της Θήρας όπως λέει στο iefimerida.gr ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας.

Ο καθηγητής επισημαίνει ότι οι δεκάδες σεισμοί που αναστατώνουν τις τελευταίες ημέρες τους κατοίκους της Κρήτης είναι μετασεισμοί των 2 ισχυρών δονήσεων μεγέθους 5,2 και 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το φαινόμενο εξελίσσεται φυσιολογικά.


«Έχουμε μια πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα την οποία παρακολουθούμε» τονίζει στο iefimerida.gr ο Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος επισημαίνει πως «ευτυχώς που έγιναν 2 μεγάλοι σεισμοί γιατί το φαινόμενο εκτονώθηκε. Διαφορετικά θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα».

Χθες το μεσημέρι σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προερχόταν από απόσταση 240 χιλιομέτρων νότια- νοτιανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο, 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.


Από τον σεισμό δεν έχουν αναφερθεί ζημίες, όμως οι κάτοικοι της Κρήτης ανησυχούν ιδιαιτέρα από τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, μετά τους δυο σεισμούς των 5,3 και 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έχουν γίνει τις δυο τελευταίες ημέρες και τους δεκάδες μετασεισμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ