Παντελής Καψής: Ο προϋπολογισμός είναι υπόθεση της ελληνικής κυβέρνησης - iefimerida.gr

Παντελής Καψής: Ο προϋπολογισμός είναι υπόθεση της ελληνικής κυβέρνησης

Γερμανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αρμοδιότητα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού ανήκει αποκλειστικά στην ελληνική κυβέρνηση, δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Καψής, σχολιάζοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπεβλήθη σχέδιο που προβλέπει ότι την σχετική ευθύνη θα αναλάβει ευρωπαίος επίτροπος .

Στην δήλωση του , ο κ Καψής αναφέρει ότι «αυτό τονίζεται και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης-27ης Οκτωβρίου, όπου επισημαίνεται ότι η εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής αποτελεί ευθύνη των ελληνικών αρχών».

Ο υπουργός Επικρατείας προσθέτει ότι «στο πλαίσιο της απόφασης αυτής και σε συνεργασία με τους εταίρους, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σειρά ενεργειών για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και τη στενότερη παρακολούθηση της πορείας επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων. Ταυτόχρονα, και με την τεχνική υποστήριξη που παρέχει η "Ομάδα Δράσης", συνεχίζονται οι προσπάθειες βελτίωσης της αποδοτικότητας και συνολικής μεταρρύθμισης του κρατικού μηχανισμού».

Ήδη, καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «τα αποτελέσματα αυτής της μεγάλης προσπάθειας αποτυπώνονται στα στοιχεία του πρωτογενούς δημοσιονομικού ελλείμματος (δηλαδή, αφού έχουν αφαιρεθεί οι δαπάνες για τόκους), το οποίο από 24 δις ευρώ ή 10,3% του ΑΕΠ το 2009, εκτιμάται ότι μειώθηκε στα 5,2 δις ή 2,4% του ΑΕΠ το 2011».

Την απάντησή της έδωσε η Νέα Δημοκρατία στην πρόταση για Ευρωπαίο επίτροπο ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την τήρηση του ελληνικού προϋπολογισμού. Όπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε από κύκλους του κόμματος της Συγγρού, μία τέτοια πρόταση δεν πρόκεται να συζητηθεί καθώς πρόκειατι περί αστειοτήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ