Τελείωσε η συνάντηση Παπαδήμου-Νταλάρα - iefimerida.gr

Τελείωσε η συνάντηση Παπαδήμου-Νταλάρα

Τελείωσε η συνάντηση Παπαδήμου-Νταλάρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου IIF, Τσαρλς Νταλάρα, στην οποία συνεχίσθηκαν οι διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, οι οποίες σύμφωνα με τις πληροφορίες βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Στη συνάντηση μετείχε και ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι οι τράπεζες κάνουν πίσω στις αρχικές απαιτήσεις τους για υψηλότερο επιτόκιο στα νέα ομόλογα -ώστε να μην έχουν μεγάλες απώλειες- και πλέον συμβιβάζονται με ένα μέσο επιτόκιο που θα κινείται μεταξύ 3,6% και 3,8%, πράγμα που σημαίνει απώλειες στο 70% για τις τράπεζες. Ωστόσο, το IIF επιμένει για να υπάρξουν «ρήτρες ανάπτυξης» στη συμφωνία. Αυτές οι ρήτρες θα προβλέπουν μεγαλύτερο επιτόκιο για τα νέα ομόλογα στην περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στην ανάπτυξη σύντομα.

Ο κ Βενιζέλος, αργότερα θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι αυτή την ώρα πραγματοποιούν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ