Πυρ ομαδόν κατά της Μέι, από το κόμμα της -Και φωνές για παραίτηση - iefimerida.gr

Πυρ ομαδόν κατά της Μέι, από το κόμμα της -Και φωνές για παραίτηση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κορυφαία στελέχη των Συντηρητικών αρνούνται να εμφανιστούν στη βρετανική τηλεόραση έπειτα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα των εκλογών, όπως τονίζει το BBC.

Πολλοί από τους Τόρις, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος όπως ο Μπόρις Τζόνσον, ο Φίλιπ Χάμοντ και ο Ντέιβιντ Ντέιβις, δεν δέχονται αιτήματα για να δώσουν συνεντεύξεις.

Η σιωπή αυτή έρχεται καθώς αρκετοί Συντηρητικοί έχουν δηλώσει ότι η Μέι θα πρέπει να παραιτηθεί μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα. Αν και οι Συντηρητικοί βγαίνουν πρώτο κόμμα στη Βουλή, δεν θα κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Ήδη πάντως η Άνα Σόμπρι, βουλευτής των Συντηρητικών, δήλωσε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πρέπει να σκεφτεί τη θέση της έπειτα από μια «φριχτή» προεκλογική εκστρατεία.«Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, είναι μια καταπληκτική και πολύ ταλαντούχα γυναίκα και δεν αποφεύγει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, όμως τώρα πρέπει προφανώς να σκεφτεί τη θέση της», δήλωσε η Σόμπρι στο BBC.

«Η Τερέζα άφησε το στίγμα της σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, αναλαμβάνει την ευθύνη, όπως κάνει πάντα, και το γνωρίζω ότι θα το κάνει και για τη διαχείριση αυτής της εκστρατείας», τόνισε.

Προηγουμένως, σχολιάζοντας το exit poll o πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν είχε δηλώσει ότι η πρόβλεψη του exit poll, αν αποδειχθεί ακριβής, είναι «απολύτως καταστροφική για την Τερέζα Μάι και το Συντηρητικό Κόμμα».

Συγκρατημένος ο Μπόρις Τζόνσον

Από την πλευρά του ο Μπόρις Τζόνσον μετά την ανακοίνωση των exit poll τόνισε την ανάγκη οι Συντηρητικοί να κάνουν περισσότερα για να ακούσουν τις ανησυχίες των πολιτών.

Πολλοί αναμένουν ότι αποτέλεσμα τω εκλογών για γίνει η αφορμή για τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας να διεκδικήσει την ηγεσία των Τόρις. Ο ίδιος όμως εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένος. «Είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε τα αποτελέσματα αλλά είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ακούσουμε τις ανησυχίες των πολιτών», τόνισε μετά την ανακοίνωση των exit poll τονίζοντας παράλληλα ότι όσοι τον ψήφισαν θέλουν να απαντήσει σε αυτά τα προβλήματα και λέγοντας ότι θα αφιερώσει εκ νέου τον εαυτό του στο να τους φροντίσει.

Πάντως στα παραπάνω ονόματα που θεωρούνται πιθανά να θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία των Τόρις πρέπει να προστεθεί και αυτό της υπουργού Εσωτερικών Αμπερ Ραντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ