Σκωτία: Κερδίζουν οι Συντηρητικοί- Εξανεμίζεται η πιθανότητα για δεύτερο δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Σκωτία: Κερδίζουν οι Συντηρητικοί- Εξανεμίζεται η πιθανότητα για δεύτερο δημοψήφισμα

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που τα exit polls έχουν καταποντήσει τις ελπίδες των συντηρητικών για μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, η Τερέσα Μέι φαίνεται πως κερδίζει στη Σκωτία.

Οι συντηρητικοί σύμφωνα με δημοσκόπηση των BBC, ITV και Sky δίνει στο κόμμα του SNP μόλις 34 έδρες, από τις 56 των τελευταίων εκλογών.

Το μήνυμα της Ρούθ Ντέιβιντσον των Συντηριτικών στης Σκωτίας ανέφερε μόλις μία μέρα πριν ότι μόνο το δικό της κόμμα ήταν σοβαρό για να κρατήσει τη Σκωτία εντός των συνόρων της Ηνωμένοτυ Βασιλείου.

«Με εμάς αυτό είναι ξεκάθαρο- όχι σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα όχι στην αβεβαιότητα και όχι στο διχασμό που θα έφερνε (ένα δημοψήφισμα) στη χώρα» είχε αναφέρει η ηγέτιδα των Συντηριτικών της Σκωτίας.

Μια πρώτη ανάλυση της δημοσκόπησης προβλέπει ότι ο Άνγκους Ρόμπερτσον, ο αρχηγός του Westminster του SNP, ενδέχεται να χάσει την έδρα του στο Μόρει, ενώ οι συντηρητικοί έχουν 99% πιθανότητα νίκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σκωτία Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ