Βρετανικές εκλογές: Νίκη της Μέι με άνετη πλειοψηφία δείχνουν οι τελικές δημοσκοπήσεις - iefimerida.gr

Βρετανικές εκλογές: Νίκη της Μέι με άνετη πλειοψηφία δείχνουν οι τελικές δημοσκοπήσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τερέζα Μέι οδεύει προς μιας νίκη με πλειοψηφία έως και 96 εδρών σύμφωνα με τις τελικές δημοσκοπήσεις της προεκλογικής καμπάνιας.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση της εταιρείας Lord Ashcroft, που αναφέρει η Daily Mail, η συσπείρωση των οπαδών των Τόρηδων ενισχύθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Κι αν όλοι όσοι είπαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν, το έκαναν όντως, τότε το κυβερνών κομμα θα κερδίσει 373 έδρες, εξασφαλίζοντας για τη Μέι μια πλειοψηφία 96 εδρών.

Αν η συμμετοχή κυμανθεί στα επίπεδα του 2015, τότε η πλειοψηφία της Μέι θα συρρικνωθεί στις 78 έδρες με τους Τόρηδες να καταλαμβάνουν συνολικά 364.

Κι αν όλοι όσοι είπαν ότι ψήφισαν στο δημοψήφισμα για το Brexit, πήγαν σήμερα στα εκλογικά κέντρα, τότε οι έδρες των Συντηρητικών θα πέσουν στις 351, δηλαδή μια πλειοψηφία 52 εδρών.
Την ίδια ώρα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Mori για την Evening Standart έφερνε τους Τόρηδες στο 44%, οκτώ μονάδες μπροστά απ’ τους Εργατικούς, πράγμα που σημαίνει ότι η Μέι θα εξασφαλίσει πλειοψηφία περίπου 40 εδρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ