Μπαχρέιν: 5 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο σε χρήστες social media για σχόλια υπέρ του Κατάρ - iefimerida.gr

Μπαχρέιν: 5 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο σε χρήστες social media για σχόλια υπέρ του Κατάρ

Φωτογραφία: Kamran Jebreili/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ποινή φυλάκισης θα τιμωρούνται στο εξής ΜΜΕ και χρήστες social media, που θα εκφράζουν συμπάθεια στο Κατάρ.

Πιστοί στην πολιτική των άλλων αραβικών χωρών, το Μπαχρέιν απαγόρευσε την Πέμπτη στους χρήστες του διαδικτύου και στα ΜΜΕ να εκφραστούν υπέρ της απομονωμένης πλέον χώρας του Κόλπου.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Μανάμα, το υπουργείο Εσωτερικών διαμηνύει ότι όποιος εκφράζει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης «τη συμπάθειά του προς το Κατάρ» θα θεωρείται πως διέπραξε «ποινικό αδίκημα» και θα «υπόκειται σε ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών και την επιβολή (χρηματικού) προστίμου».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Πληροφόρησης απαγόρευσε στα ΜΜΕ να ασκούν κριτική στα μέτρα που έλαβαν η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της εναντίον του Κατάρ ή να πάρουν το μέρος αυτής της χώρας, διαμηνύοντας ότι όποια παραβούν αυτή την εντολή θα διώκονται ποινικά.

Την Τετάρτη, οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επίσης απαγόρευσαν στους χρήστες του διαδικτύου να εκφράζουν καθ' οιονδήποτε τρόπο συμπάθεια προς το Κατάρ, επί ποινή φυλάκισης.

Το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και η Υεμένη διέκοψαν τη Δευτέρα τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ ενώ επέβαλαν επίσης οικονομικές κυρώσεις, όπως το κλείσιμο των χερσαίων, ναυτιλιακών και αεροπορικών συνδέσεων, απαγόρευσαν τις υπερπτήσεις αεροσκαφών που ανήκουν σε εταιρείες του Κατάρ στον εναέριο χώρο τους, ενώ ανακοίνωσαν επίσης δρακόντειους περιορισμούς στην κίνηση των προσώπων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπαχρέιν ΜΜΕ Κατάρ φυλάκιση social media
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ