Γεννηματά: Τα μέτρα είναι ο πλήρης αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Γεννηματά: Τα μέτρα είναι ο πλήρης αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης

Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά στη κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «πλήρη αυτοεξευτελισμό, τους ισχυρισμούς ότι μπορεί τα μέτρα να μην εφαρμοστούν».

Με αφορμή την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης νόμου της ΔΗΣΥ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τόνισε ότι η κυβέρνηση εγκλώβισε τη χώρα σε διαρκή λιτότητα καθώς στη διαπραγμάτευση τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτα, ενώ μίλησε για πλήρη αποτυχία σε ό,τι αφορά τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς της για το δημόσιο χρέος

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε μεταξύ άλλων για επικίνδυνες αυταπάτες και ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης, η οποία «τώρα που είναι με τη πλάτη στο τοίχο ψάχνει συνενόχους στην αποτυχία της με παραμύθια περί συνεννόησης και διαλόγου».

«Επιβάλλεται η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για να δοθεί μια ουσιαστική και ολοκληρωμένη λύση σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα», ανέφερε ενώ πρόσθεσε ότι «όσο πιο γρήγορα φύγει (η κυβέρνηση) τόσο το καλύτερο για τη χώρα».
Ταυτόχρονα, επισήμανε την ανάγκη αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών και τόνισε ότι μόνο μια αυριανή κυβέρνηση που θα εκφράζει τη μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού και θα έχει ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη θα διαπραγματευτεί αξιόπιστα με τους εταίρους και θα φέρει αποτελέσματα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ αρνούνται τη συνεννόηση, προτιμούν την πόλωση, η θέση η δική μας είναι από την αρχή ξεκάθαρη και σταθερή. Ζητάμε αλλαγή των συσχετισμών και την αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή και στην κοινωνία, ώστε να προωθηθεί η εθνική συνεννόηση και να υλοποιηθεί μια εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια», υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Ψηφίσατε μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ, Τα δώσατε όλα και δεν πήρατε τίποτα απολύτως. Δεν πείθει κανένα ότι μπορεί να μην εφαρμοστούν. Ο πλήρης αυτοεξευτελισμός. Πουθενά στα συμφωνηθέντα δεν υπάρχει τέτοια ρήτρα αιρεσιμότητας. Αστείες διαρροές, ψευτοπαληκαρισμοί, και ανακοινώσεις κομματικής έμπνευσης και κατανάλωσης, κανένα πια δεν πείθουν. Σας πήραν όλοι είδηση κυρίες και κύριοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν θα γλιτώσετε το πικρό ποτήρι της καταδίκης σας από τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ακόμα ότι, «όπως έχουν τα πράγματα, αυτό που μπορεί η χώρα να διεκδικήσει είναι η υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup του 2012 που περιλάμβανε προβλέψεις για «χαμηλότερα επίπεδα χρέους μεσοπρόθεσμα, εξομάλυνση του τρέχοντος χρηματοδοτικού "λόφου" μετά το 2020 και την χαλάρωση της χρηματοδότησής του».

«Εμείς από τη μεριά μας με βάση το χρέος μας απέναντι στη χώρα, προσπαθούμε με συνεχείς παρεμβάσεις προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, να συμβάλουν ώστε να δοθούν λύσεις και να αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη εμμονή του κ. Σόιμπλε και των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. Η κυβέρνηση όμως έχει δείξει ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει ούτε αυτές τις προσπάθειες», επισήμανε η Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε ακόμα για διαλυτική κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, καταλογίζοντας της μεταξύ άλλων, «άγριες περικοπή του ΕΚΑΣ, αύξηση των εισφορών υγείας για τις συντάξεις, μεγάλη μείωση του αφορολόγητου, δραματική αύξηση των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, κατάργηση των φοροαπαλλαγών για ιατρικές δαπάνες αλλά και κατάργηση 4 κοινωνικών επιδομάτων και απελευθέρωση των πλειστηριασμών α' κατοικίας.

«Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να αποτελεί προεκλογικό σύνθημα, αλλά σταθερό και μόνιμο οδηγό για τις ενέργειες μας, από οποιαδήποτε θέση και αν μας κοιτάζουν οι πολίτες» κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ