Αλλαγή πλεύσης από τον Τραμπ -Τώρα θέλει να βοηθήσει το Κατάρ [εικόνες] - iefimerida.gr

Αλλαγή πλεύσης από τον Τραμπ -Τώρα θέλει να βοηθήσει το Κατάρ [εικόνες]

Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο Πρόεδρος πρότεινε να βοηθήσει τα διάφορα μέρη να επιλύσουν τις διαφορές τους, συμπεριλαμβανομένης μιας συνάντησης στον Λευκό Οίκο εάν χρειάζεται», ανέφερε ο η Ουάσινγκτον.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα ο Τραμπ με τον εμίρη του Κατάρ, ο Λευκός Οίκος τόνισε ότι ο Πρόεδρος προτίθεται ακόμα και να συναντηθεί μαζί του εάν χρειαστεί στην Ουάσινγκτον.

Το βράδυ της Τρίτης, ο Τραμπ είχε επικοινωνία και με τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν ζητώντας του να υπάρξει «ενότητα» μεταξύ των σουνιτικών αραβικών χωρών του Κόλπου.

Πριν από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του βέβαια, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει θριαμβευτικά μέσω twitter (η ανάρτηση πλέον αποτέλεί επίσημη ανακοίνωση σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο), ότι η απομόνωση του Κατάρ είναι η αρχή του τέλους της τρομοκρατίας. Εξήρε δε την απόφαση των αραβικών χωρών να διακόψουν σχέσεις με το μικρό πλην ζάμπλουτο εμιράτο του Κόλπου, καθώς θεωρούν ότι χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος.

Επισημαίνεται δε, ότι σε αυτό το μικροσκοπικό κράτος βρίσκεται η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στη Μέση Ανατολή. Κοντά στη Ντόχα μάλιστα υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 10.000 Αμερικανοί στρατιώτες.

«Κατά το πρόσφατο ταξίδι μου στη Μέση Ανατολή δήλωσα ότι δεν μπορεί πια να υπάρχει χρηματοδότηση για (μία) ακραία ιδεολογία. Οι ηγέτες υπέδειξαν το Κατάρ – κοιτάξτε!», έγραψε τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

During my recent trip to the Middle East I stated that there can no longer be funding of Radical Ideology. Leaders pointed to Qatar - look!

Ωστόσο δε σταμάτησε εκεί. Ο Αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε και μία ακόμα φορά μέσω Twitter, κατέδειξε το Κατάρ ως πηγή όλων των κακών.

«Πολύ ικανοποιημένος που βλέπω ότι η επίσκεψη στη Σ. Αραβία με τον Βασιλιά και 50 ακόμα χώρες αποδίδουν. Είπαν ότι θα ακολουθούσαν σκληρή γραμμή απέναντι στη χρηματοδότηση του εξτρεμισμού και όλες οι αναφορές δείχνουν το Κατάρ. Ίσως αυτό είναι η αρχή του τέλους για τον φόβο της τρομοκρατίας» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

So good to see the Saudi Arabia visit with the King and 50 countries already paying off. They said they would take a hard line on funding...

...extremism, and all reference was pointing to Qatar. Perhaps this will be the beginning of the end to the horror of terrorism!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ Κατάρ κρίση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ