Θεοδωράκης: Να πάψουμε να χρησιμοποιούμε πλαστικές σακούλες - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Να πάψουμε να χρησιμοποιούμε πλαστικές σακούλες

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχόλιο για το τέλος των δωρεάν πλαστικών σακουλών έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια.

Οπως υπογραμμίζει, ο επικεφαλής του Ποταμιού στόχος είναι να πάψουμε να τις χρησιμοποιούμε, καθώς σχετικά στοιχεία και φωτογραφίες είναι ανατριχιαστικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Να και μια χρέωση που θέλει το χειροκρότημα μας. Από τη νέα χρονιά η πλαστική σακούλα θα χρεώνεται. Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Όχι για να τις πληρώνουμε αλλά για να πάψουμε να τις χρησιμοποιούμε. Οι θάλασσές μας, το Αιγαίο, το Ιόνιο, το Κρητικό έχουν συσσωρεύσει πολλές σακούλες. Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες που δίνει συνεχώς στην δημοσιότητα το Archipelagos - Institute of Marine Conservation είναι ανατριχιαστικά. Και πως θα ήταν αλλιώς αφού σύμφωνα με τα στοιχεία των ελληνικών super market ο καθένας από εμάς χρησιμοποιεί 400 πλαστικές σακούλες το χρόνο (10% περισσότερες σακούλες από το 2015!). Ή να σας το πω κι αλλιώς, 1.5 κιλό πλαστικό ο καθένας μας. Χιλιάδες τόνοι πλαστικού όλοι μαζί.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Κι ας μεταφέρουμε γρήγορα τη συζήτηση στα δημοτικά. Τα παιδιά να μεγαλώσουν έχοντας ως δεδομένο την ανακύκλωση, την πάνινη τσάντα και τις οικολογικές συσκευασίες.

Αλλιώτικα σκεφτείτε τα να κολυμπάνε μόνο ανάμεσα σε τόνους πλαστικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ