Παπανδρέου: Οι Ευρωπαίοι που σταμάτησαν το δημοψήφισμα μας στέρησαν την ευκαιρία να έχουμε ιδιοκτησία του προγράμματος - iefimerida.gr

Παπανδρέου: Οι Ευρωπαίοι που σταμάτησαν το δημοψήφισμα μας στέρησαν την ευκαιρία να έχουμε ιδιοκτησία του προγράμματος

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για τα όσα είπε για την πρόταση για δημοψήφισμα το 2011, έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, με την τοποθέτησή του στο Concordia Summit.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αρχή της ελληνικής κρίσης, σημειώνοντας ότι τότε υπήρξαν εθνικιστικές φωνές και στερεότυπα, όπως ο ψευδής μύθος πως οι Ελληνες δεν δουλεύουν αρκετά. «Ηταν λανθασμένες επιλογές που ενίσχυσαν τον αντιευρωπαϊσμό», τόνισε.

«Ακουσα χθες τον κ. Μπαρόζο να λέει πως η πρόταση για δημοψήφισμα ήταν η πιο τραγική στιγμή της κρίσης, λόγω των αγορών. Η πρόταση για το δημοψήφισμα του ‘11, ήταν μία τραγική στιγμή για την Ελλάδα. Γιατί, όταν το σταμάτησαν κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μας στέρησαν την ευκαιρία να αποκτήσουμε την ιδιοκτησία του προγράμματος και των αλλαγών που χρειάζεται η χώρα, ενώ ενίσχυσαν την αίσθηση μερίδας των πολιτών πως η ΕΕ είναι ένα εγχείρημα που αφορά μόνο τις ελίτ. Όπως ανέφερε και ο κ. Μητσοτάκης πριν από λίγο, δυστυχώς, η μη ιδιοκτησία του προγράμματος, μας ταλανίζει ακόμα και σήμερα», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Τέλος, αναφέρθηκε εμμέσως στην πρόταση που είχε κάνει το 2010 για την έκδοση ευρωομολόγων, λέγοντας πως:

«Μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης του 2008, οι ΗΠΑ επέλεξαν το δρόμο των επενδύσεων και της ανάπτυξης. Η ΕΕ μέχρι πρόσφατα ήταν απρόθυμη να το συζητήσει, επιμένοντας αποκλειστικά στην αυστηρή λιτότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Παπανδρέου δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ