Νέα έρευνα κατά Γιάννου Παπαντωνίου -Για πώληση ακινήτου στην Σύρο - iefimerida.gr

Νέα έρευνα κατά Γιάννου Παπαντωνίου -Για πώληση ακινήτου στην Σύρο

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και στενεύει ο κλοιός για τον πρώην υπουργό Εθνικης Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου καθώς μια δεύτερη έρευνα άνοιξε σε βάρος του με αφορμή την πώληση του σπιτιού του ζεύγους Παπαντωνίου-Κουρακου στην Σύρο.

Αντικείμενο της έρευνας που έχει στα χέρια της η Εισαγγελία Διαφθοράς είναι η νομιμότητα της πώλησης του σπιτιού στο πανέμορφο νησί, το 2016.

Η έρευνα αποκαλύπτεται λίγες ημέρες μετά την έκδοση της διάταξης με την οποία ζητήθηκε η απαγόρευση εξόδου του πρώην υπουργού και της συζύγου του από τη χώρα, αλλά και της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος τους για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται τόσο εάν η πώληση ήταν πραγματική η όχι, αλλά και πως τελικά επετεύχθη. Και αυτό γιατί για να γίνει αγοραπωλησία είναι απαραίτητη η ύπαρξη φορολογικής ενημερότητας, την οποία ο πρώην υπουργός δεν είχε λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων.

Η έρευνα πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα που δεν αποκλείουν την εμπλοκή και άλλων προσώπων, όπως για παράδειγμα δημοσίων υπαλλήλων.

Την ίδια ώρα και ενώ εκκρεμεί η απάντηση των ελβετικών εισαγγελικών αρχών στο ελληνικό αίτημα δικαστικής συνδρομής για άνοιγμα των δυο λογαριασμών και του ασφαλιστηρίου συμβολαίου που εντοπίστηκαν να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου σε ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα, ο πρώην υπουργός κίνησε νομικές διαδικασίες στην Ελβετία, προκειμένου να μπλοκάρει την αποστολή των στοιχείων στην Ελλάδα.

Οι δυο λογαριασμοί αυτοί και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, έγιναν γνωστοί στις ελληνικές δικαστικές αρχές τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από ενημέρωση των ελβετικών αρχών αφού και οι ίδιες έχουν ανοίξει δικογραφία για τον πρώην υπουργό.

Ο ένας από τους λογαριασμούς αυτούς, μετά από την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς εντοπίστηκε πρόσφατα και στη λίστα Μπόγιαρνς, ενώ παράλληλα οι έρευνες της ελληνικής δικαιοσύνης συνεχίζονται και για τους λογαριασμούς της συζύγου Παπαντωνίου που είχαν εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ.

Οι τελευταίοι λογαριασμοί πάντως ερευνάται εάν σχετίζονται με χρηματικά ποσά που προέρχονται από εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία υπεγράφησαν επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ