Γαλλία: Απόλυτη πλειοψηφία για το κόμμα του Μακρόν προβλέπει νέα δημοσκόπηση - iefimerida.gr

Γαλλία: Απόλυτη πλειοψηφία για το κόμμα του Μακρόν προβλέπει νέα δημοσκόπηση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κόμμα του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές αυτόν τον μήνα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, ενισχύοντας έτσι την τάση που διαφαίνεται και από άλλες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών για εκλογική νίκη του Μακρόν.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της IFOP, το κεντρώο κόμμα του γάλλου προέδρου La République en marche !(LREM) φέρεται να συγκεντρώνει 350-380 έδρες από τις 577 του γαλλικού κοινοβουλίου.

Οι εκλογές διεξάγονται σε δύο γύρους, στις 11 και στις 18 Ιουνίου.

Στις αρχές της εβδομάδας δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos Sopra Steria εμφάνιζε το κόμμα του Μακρόν με 385-415 έδρες και σαρωτική νίκη.

Μια τέτοια πλειοψηφία θα έδινε στην κυβέρνηση Μακρόν ισχυρή εντολή για να προωθήσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις αρχής γενομένης με την φιλική προς τις επιχειρήσεις μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα της Γαλλίας, ένα κατά παράδοση ακανθώδες ζήτημα στις σχέσεις με τα εργατικά συνδικάτα.

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ