«Ναι» σε όλα, από όλους θα ζητήσει ο Παπαδήμος - iefimerida.gr

«Ναι» σε όλα, από όλους θα ζητήσει ο Παπαδήμος

«Ναι» σε όλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τα κρίσιμα θέματα να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη - PSI, νέα δανειακή σύμβαση αλλά και απαιτήσεις της Τρόικα για περικοπές σε μισθούς, δώρα και συντάξεις- ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί τελικά αύριο το μεσημέρι με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση του.

Το αρχικό ραντεβού για σήμερα αναβλήθηκε, λόγω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τον Τσαρλς Νταλάρα και την Τρόικα, και γι' αυτό ο πρωθυπουργός μετέθεσε για αύριο το «ραντεβού» στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Εκεί ο Λουκάς Παπαδήμος θα θελήσει να υπάρξει συμφωνία από όλους για τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Στόχος είναι να αποσπάσει τη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών πάνω στο νέο δανειακό πρόγραμμα και κυρίως στα όσα θέτουν ως προαπαιτούμενα οι δανειστές μας για να ολοκληρωθεί η νέα διαδικασία «διάσωσης» της χώρας μας.

Όπως είναι γνωστό η Τρόικα ξεκαθάρισε και κατά τη διάρκεια των σημερινών της διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση πως θέλει PSI, νέο δάνειο και νέα μέτρα σε ένα «πακέτο». Ένα πακέτο που θα φέρει τις υπογραφές όλων των πολιτικών αρχηγών που συμπράττουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να εκμαιεύσει τη δέσμευση των αρχηγών ώστε να την μεταφέρει στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.Οι διεργασίες θα συνεχισθούν και το πρωί της Κυριακής όταν και ορίσθηκε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών τότε το «ραντεβού» θα ανανεωθεί για την επόμενη Τετάρτη.

Χθες στη σύσκεψη που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τους υπουργούς του κόμματος που συμμετέχουν στην κυβέρνηση τόνισε ότι θα υπάρξει πολύ σκληρή διαπραγμάτευση σχετικά με τα εργασιακά αφου όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι ο πυρήνας της πολικής μας».

Μάλιστα είπε ότι τα επιχειρήματα απέναντι στην τροϊκα θα πρέπει να εστιαστούν στο γεγονός ότι οποιαδήποτε αλλαγή στα εργασιακά θα επιφέρει και νέα ύφεση. Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι η συμφωνία για το PSI θα οριστικοποιηθεί πολύ σύντομα-ίσως και μέσα στη μέρα.

Σε ότι αφορά στην δανειακή σύμβαση ο Eυάγγελος Βενιζέλος είπε ότι θα έρθει σε δύο δόσεις και θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί όλα μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου ώστε να δώσει κάποια προκαταβολή η τρόϊκα και μέχρι τις 31 Μαρτίου να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία.

Για τις κοινές ή προνομιούχες μετοχές θα πάνε σε κοινές αλλά δύο ταχυτήτων και αυτό θα εξαρτάται με ψήφο ή χωρίς ψήφο ανάλογα με τον βαθμό συμβολής της κάθε τράπεζας στο δημόσιο.

'Οσο για το θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων που απαιτεί η τρόϊκα από τους πολιτικούς αρχηγούς ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι είναι ανοιχτό ακόμη αλλά όχι σε αυτή την φάση.Πιθανόν κάτι τέτοιο να γίνει αργότερα αφού μπορεί να επέλθει προκαταρκτική συμφωνία.

Θα αποχωρησουμε εαν δεν υπάρχει συμφωνία λέει το ΛΑΟΣ

Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να υπάρξει ένα «δια ταύτα» φέρεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, οι οποίοι, σε συνομιλία τους με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να αποχωρήσει απο την κυβέρνηση, εάν δεν υλοποιηθούν κάποια απο τα ζητήματα που έχει θέσει.

Σε δήλωσή του πριν απο λίγο, ο Γιώργος Καρατζαφέρης χαρακτήρισε δύσκολη ημέρα τη σημερινή, και είπε ότι προσέρχεται στο μέγαρο Μαξίμου για την ανάγκη δυο διαπραγματεύσεων.

«Μία με την τρόικα και μία με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, για να δούμε εάν και πόσο μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος, αυτό το οποίο έχουμε μπροστά μας», όπως υποστήριξε και κατέληξε:«Η προχθεσινή ψηφοφορία στη βουλή δεν μας ενθαρρύνει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ