Η «σιδηρά κυρία» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου [εικόνες] - iefimerida.gr

Η «σιδηρά κυρία» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου [εικόνες]

Η «σιδηρά κυρία» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαδέχθηκε τον Ντομινίκ Στρος Καν στην προεδρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μετά το «σκάνδαλο» με την καμαριέρα. Οι περισσότεροι στην Ελλάδα την μάθαμε μόλις ανέλαβε τα ηνία του οργανισμού που άφησε «ορφανά» ο «παιχνιδιάρης» Γάλλος πολιτικός.Κι όμως η Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαγκάρντ Λαλουέτ, όπως είναι ολοκληρωμένα το όνομα της είναι μια γυναίκα που έχει χαρακτηριστεί από Μαρια Αντουανέτα ως Κρουέλα Ντε Βιλ και Κοκό Σανέλ της οικονομίας!

Στα 17 της η έφηβη Παριζιάνα μετακόμισε στην Αμερική λόγω της υποτροφίας που είχε εξασφαλίσει από τον οργανισμό της AFS (American Field Service) και όπως όλοι οι υπότροφοι του προγράμματος AFS έμεινε για ένα χρόνο σε οικογένεια Αμερικανών, του Μπιλ και της Μάριον Άτκινς.

«Συνειδητοποίησα ότι ήμουν νέα, ελεύθερη και αθώα όταν η νεολαία έχασε την ελευθερία και την αθωότητά της», γράφει η Κριστίν Λαγκάρντ Λαλουέτ στο μαθητικό λεύκωμα του σχολείου θηλέων Holton-Arms μετά την αποφοίτησή της.

Το πουριτανικό αμερικανικό περιβάλλον δεν της πήγαινε αρχικά αλλά τελικά το λάτρεψε. Εκνευριζόταν με τους περιορισμούς αλλά τους ακολουθούσε στωικά. Από τους πρώτους έρωτες της ήταν ένας Αυστραλός συμμαθητής της. Ο χρόνος της ήταν τόσο περιορισμένος που δεν προλάβαινε ούτε να φλερτάρει.

Το 2007 η Λαγκάρντ αναλαμβάνει το υπουργείο οικονομικών στη Γαλλία, ήταν η εποχή που η τιμή της βενζίνης είχε εκτοξευθεί και η περίφημη δήλωση της υπουργού να «Να αφήσουν το αυτοκίνητο και να πάρουν το ποδήλατο» έφερε θυελλώδεις αντιδράσεις και ουκ ολίγοι την παρομοίασαν με τη βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα. Ο λόγος ήταν η απάντηση της βασίλισσας, «Ας φάνε παντεσπάνι» όταν την ρώτησαν για τον λαό της Γαλλίας που πεινάει.

Η σκληρότητα που επιδεικνύει μαζί με την δήλωσή της «Ήρθε η ώρα για λιγότερη σκέψη και περισσότερη δουλειά. Σηκώστε λοιπόν τα μανίκια», προς τους συμπατριώτες της, έκανε τις επικριτές της να την χαρακτηρίζουν Κρουέλα ντε Βιλ.

Η Telegraph έδωσε το δικό της υποκοριστικό στην Λαγκάρντ περιγράφοντάς την «Κοκό Σανέλ» του χρηματοοικονομικού κόσμου. Η καριέρα της μέσα στον «τιτανικό» της παγκόσμιας οικονομίας έχει εκτοξευθεί και από υπουργός έγινε πρόεδρος του ΔΝΤ.

Έχει ήδη δύο γιους από τον πρώτο της γάμο και τα τελευταία πέντε χρόνια συγκατοικεί με τον επιχειρηματία Ξαβιέ Τζοκάντι.

Χωρίς την παρουσία της φρουράς της η Λαγκάρντ απολαμβάνει την βόλτα της στη Μασσαλία, αγκαλιά με το σύντροφό της Ξαβιέ.

Ο σύντροφός της δηλώνει χαριτολογώντας ότι ο γάμος τους αναβλήθηκε λόγο οικονομικής κρίσης και ανειλημμένων υποχρεώσεων της Κριστίν αλλά προσπαθούν να έχουν κάποια επικοινωνία μέσω sms μιας και η έδρα των επίχειρήσεών του είναι στη Μασσαλία ενώ η αγαπημένη του μένει στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ