Γκάμπριελ: Ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στον Κόλπο -Κίνδυνος νέας «κούρσας» εξοπλισμών - iefimerida.gr

Γκάμπριελ: Ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στον Κόλπο -Κίνδυνος νέας «κούρσας» εξοπλισμών

Φωτογραφία: AP/ Burhan Ozbilici
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι πυροδοτεί τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, προκαλώντας τον κίνδυνο μίας νέας «κούρσας» εξοπλισμών, μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων χωρών της περιοχής με το Κατάρ.

«Μια τέτοια "τραμποποίηση" (trumpisation) των σχέσεων στην περιοχή που σε κάθε περίπτωση συνταράσσεται από κρίσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξη στην Handelsblatt, η οποία θα δημοσιευτεί την Τετάρτη.

Ο Γκάμπριελ εκτίμησε επιπλέον ότι τα γιγάντια στρατιωτικά συμβόλαια που υπέγραψε πρόσφατα ο Τραμπ με τις μοναρχίες του Κόλπου ενισχύουν τον κίνδυνο ενός νέου κύκλου εξοπλισμών. «Πρόκειται για μια πολιτική απόλυτα εσφαλμένη και σίγουρα δεν είναι η πολιτική της Γερμανίας» συμπλήρωσε.

«Ανησυχώ πολύ για τη δραματική κλιμάκωση και τις επιπτώσεις της για το σύνολο της περιοχής» τόνισε ακόμη.

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε στη σύναψη εξοπλιστικών συμβολαίων ύψους ρεκόρ, ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το Ριάντ.

«Θέλουν προφανώς σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό να απομονώσουν πλήρως το Κατάρ και να το πλήξουν την ίδια του την ύπαρξη» κατήγγειλε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ