Κουτσούμπας: Πρόσχημα το Κατάρ -Τα λένε αυτοί που ενίσχυσαν τον ISIS - iefimerida.gr

Κουτσούμπας: Πρόσχημα το Κατάρ -Τα λένε αυτοί που ενίσχυσαν τον ISIS

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανησυχία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται με το Κατάρ εξέφρασε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Alpha 989.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «είναι περισσότερο πρόσχημα όλα αυτά περί κάλυψης ή ενίσχυσης της τρομοκρατίας, γιατί τα λένε όλοι αυτοί, οι οποίοι, επίσης, ενίσχυσαν τον ISIS, τον εξόπλισαν και μετά δεν ήξεραν πώς να τα μαζέψουν», αποσαφηνίζοντας ότι εννοεί και τις περιφερειακές δυνάμεις στην περιοχή, τη Σαουδική Αραβία αλλά και διεθνείς ισχυρές δυνάμεις.

Υπενθύμισε τους διαρκώς εντεινόμενους ανταγωνισμούς στην περιοχή με συμμετοχή και πολύ ισχυρών κρατών, καθώς και περιφερειακών δυνάμεων, όπως η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, το Ιράν, ενώ οι ανταγωνισμοί εκδηλώνονται πάνω στον «Δρόμο του Μεταξιού», όπου ανταγωνίζονται, εκτός από την Κίνα, οι ΗΠΑ, χώρες της ΕΕ, η Ρωσία κ.λπ. «Καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει, τι κρύβεται πίσω από αυτό, για να ενοχλείται τόσο η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, άλλες περιφερειακές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην περιοχή και γιατί ενοχλούνται και οι διεθνείς σύμμαχοί τους επίσης γι' αυτό», σημείωσε, τονίζοντας ότι το ταξίδι του Προέδρου των ΗΠΑ στην περιοχή «δεν ήταν τυχαίο για ό,τι ακολούθησε».

Σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βρετανία, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι οπωσδήποτε τέτοιες ενέργειες στοχεύουν και σε αναδιατάξεις του πολιτικού συστήματος στις χώρες που συμβαίνουν, αξιοποιούνται για την καλλιέργεια κλίματος καταστολής, ενώ και στο πλαίσιο των οξύτατων ανταγωνισμών δείχνουν διασυνδέσεις με διάφορους μηχανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των παρακρατικών.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει λύση στο Eurogroup και εάν θα ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη, απάντησε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μία στο εκατομμύριο, να ανοίξει τον δρόμο για μία ανάπτυξη που θα είναι πραγματικά σε όφελος του λαού». Όπως πρόσθεσε, η αξιολόγηση θα κλείσει, ενώ θα υπάρξουν και «κάποια ευχολόγια για το χρέος», επαναλαμβάνοντας πως «το σίγουρο είναι ότι ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει και για την αποπληρωμή του χρέους και για τα μέτρα που θα έρθουν».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Κώστα Καζάκου, ο οποίος είπε ότι είναι «"προδότες" οι νέοι που φεύγουν στο εξωτερικό», υποστήριξε «δεν νομίζω ότι το εννοούσε», αλλά αναφερόταν σε αυτούς που ωθούν τα παιδιά να φύγουν στο εξωτερικό. Ο κ. Κουτσούμπας συμπλήρωσε πως «το ΚΚΕ έχει εκφράσει την αμέριστη αλληλεγγύη του σε όλους αυτούς που έχουν μεταναστεύσει και θεωρεί ότι ο αγώνας μας είναι κοινός. Είναι και αγώνας δικός μας, ο αγώνας που κάνουν και στις χώρες που βρίσκονται, είτε είναι εδώ οι νέοι, είτε βρίσκονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης και σε όλον τον κόσμο».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Κουτσούμπας Isis ΚΚΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ