Στη Σ.Αραβία ο σεΐχης του Κουβέιτ- Προσπάθεια για εκτόνωση της έντασης - iefimerida.gr

Στη Σ.Αραβία ο σεΐχης του Κουβέιτ- Προσπάθεια για εκτόνωση της έντασης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με διάθεση να κατευνάσει τα πνεύματα μεταξύ Ντόχα και Ριάντ μεταβαίνει την Τρίτη στην Σαουδική Αραβία ο εμίρης του Κουβέιτ, σεΐχης Σάμπαχ αλ-Άχμαντ Αλ-Σάμπαχ.

«Ο εμίρης μεταβαίνει σήμερα (Τρίτη) στη Σαουδική Αραβία, προσευχόμαστε στον Θεό να τον βοηθήσει να διασφαλίσει την ενότητα του Κόλπου», δήλωσε στο κοινοβούλιο ο βουλευτής Άλι αλ-Ντεγκμπάσι.

«Οι λαοί του Κουβέιτ και του Κόλπου υποστηρίζουν από καρδιάς τις προσπάθειες του εμίρη να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ», δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Τζαμάαν αλ-Χάρμπας.

Η πρωτοβουλία αυτή του σεΐχη του Κουβέιτ, που όπως και το Ομάν δεν έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις με ο Κατάρ, όπως έσπευσαν να κάνουν οι υπόλοιπες αραβικές χώρες, έγινε αποδεκτή από πολλούς άλλους βουλευτές, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον εμίρη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εμίρης του Κουβέιτ μεσολαβεί προκειμένου να διασφαλιστεί ειρήνη μεταξύ ν αραβικών κρατών. Και σε άλλη διαμάχη το 2014 ανάμεσα στην Ντόχα και τρεις από τις αραβικές γειτονικές προς αυτήν χώρες του Κόλπου, ειχε διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Μάλιστα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα, ο εμίρης του Κουβέιτ κάλεσε τον σεΐχη Ταμίμ μπεν Χαμάντ Αλ-Θάνι, ηγέτη του Κατάρ να δείξει αυτοσυγκράτηση και να μην επιδεινώσει την ένταση, δίνοντας μία ευκαιρία στις προσπάθειες που έχουν στόχο να περιορίσουν τις εντάσεις μεταξύ αδελφικών χωρών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kuna, ο σεΐχης Σαμπάχ αλ Αχμάντ αλ Τζαμπέρ αλ Σαμπάχ «διατύπωσε την ευχή» ο μονάρχης του Κατάρ «να εργαστεί για την εκτόνωση της έντασης και να αποφύγει να λάβει οποιαδήποτε απόφαση που θα οδηγούσε ενδεχομένως στην κλιμάκωση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κουβέιτ σεΐχης Κατάρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ