Τζιχαντιστής επισκέφθηκε κρυφά την κόρη του για να την αποχαιρετήσει λίγες ώρες πριν το μακελειό στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Τζιχαντιστής επισκέφθηκε κρυφά την κόρη του για να την αποχαιρετήσει λίγες ώρες πριν το μακελειό στο Λονδίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρασίντ Ρεντουάν, ένας απ’ τους μακελάρηδες της Γέφυρας του Λονδίνου, πήγε κρυφά το απόγευμα του Σαββάτου στο διαμέρισμα της εν διαστάσει συζύγου του στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου για να αποχαιρετίσει τη μόλις 17 μηνών κόρη του, Αμίνα λίγες ώρες πριν την τρομοκρατική επίθεση.

Τζιχαντιστής επισκέφθηκε κρυφά την κόρη του για να την αποχαιρετήσει λίγες ώρες πριν το μακελειό στο Λονδίνο  | iefimerida.gr 0

Ο τζιχαντιστής έφθασε στο διαμέρισμα λίγο μετά την επιστροφή της 38χρονης Τσαρίς Ο' Λήρι από μπάρμπεκιου σε φιλικό σπίτι και κράτησε για λίγο το μωρό στα χέρια του. Τρεις ώρες αργότερα ο ζαχαροπλάστης κι άλλοι δύο ομοϊδεάτες του έσπερναν τον πανικό στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο 30χρονος Ρεντουάν παντρεύτηκε την 38χρονη Σκωτσέζα Τσαρίς Ο’Λήρι το 2012, αλλά χώρισαν όταν εκείνη αρνήθηκε να ασπαστεί το Ισλάμ ή να γίνει η κόρη της μουσουλμάνα.

Τζιχαντιστής επισκέφθηκε κρυφά την κόρη του για να την αποχαιρετήσει λίγες ώρες πριν το μακελειό στο Λονδίνο  | iefimerida.gr 1

Βρετανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι ο Ρεντουάν προσπάθησε να εμποδίσει το παιδί να βλέπει τηλεόραση «για να μη γίνει gay», να τρώει χοιρινό και να πάει σε μαθήματα χορού.

Φίλοι της οικογένειας είπαν ότι η Ο’ Λήρι «μισούσε» τον άνδρα της, κατηγορώντας τον ότι την έδερνε και την εκφόβιζε συστηματικά στο διάστημα που έμεναν μαζί μέχρι που μετακόμισε.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο Ρεντουάν ισχυριζόταν ότι είχε ρίζες στο Μαρόκο και τη Λιβύη. Στα αρχεία έχει καταχωρηθεί με ημερομηνία γέννησης 31 Ιουλίου 1986, αλλά χρησιμοποιούσε και το όνομα Ρασίντ Ελκντάρ, με διαφορετική ημερομηνία γέννησης: 31 Ιουλίου 1991.

Τζιχαντιστής επισκέφθηκε κρυφά την κόρη του για να την αποχαιρετήσει λίγες ώρες πριν το μακελειό στο Λονδίνο  | iefimerida.gr 2

Πιστεύεται ότι ταυτοποιήθηκε από μια ιρλανδική ταυτότητα που βρέθηκε στην τσέπη του μετά το θάνατό του από τα πυρά των αστυνομικών κι ότι έζησε παλαιότερα στο Δουβλίνο.

Είχε μετακομίσει στην Ιρλανδία πριν από πέντε χρόνια μετά το γάμο με την Τσαρίς και εθεάθη εκεί την τελευταία φορά πριν από τρεις μήνες.

Η Τσαρίς ήταν ένα απ’ τα 12 άτομα που συνέλαβαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής στο Μπάρκινγκ το πρωί της Κυριακής, αφού πρώτα ανατίναξαν την πόρτα του διαμερίσματός της. Ακούστηκε να φωνάζει «μην πυροβολείτε, μην πυροβολείτε» κατά την έφοδό τους.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ