Βιβλίο προκαλεί αντιδράσεις: Τα δέντρα κάνουν σεξ, μιλάνε το ένα στον άλλο, νιώθουν πόνο - iefimerida.gr

Βιβλίο προκαλεί αντιδράσεις: Τα δέντρα κάνουν σεξ, μιλάνε το ένα στον άλλο, νιώθουν πόνο

Φωτογραφία: AP/ Petros Giannakouris
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι απόψεις ενός Γερμανού δασονόμου έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις ακαδημαϊκών της χώρας.

«Τα δέντρα είναι πολύ κοινωνικά όντα. Οι γονείς, τα ''δέντρα μητέρες'' φροντίζουν τα παιδιά τους... τους αρέσει να στέκονται κοντά και να αγκαλιάζονται», υποστηρίζει ο Πέτερ Βόλχεμπεν. «Επίσης, μιλούν το ένα στο άλλο, κάνουν σεξ, δημιουργούν φιλίες, νιώθουν τον πόνο», είπε ακόμη ο Γερμανός δασονόμος στο καναδικό ντοκιμαντέρ «Intelligent Trees».

Το βιβλίο του, «The Hidden Life of Trees» (Η κρυφή ζωή των δέντρων) έχει γίνει best seller. Μιλώντας σε φεστιβάλ λογοτεχνίας στη Βρετανία αυτό το σαββατοκύριακο, ενθάρρυνε το κοινό να σκεφτεί τη φύση με ανθρώπινους όρους, συγκρίνοντας το κόψιμο των κλαδιών με το κόψιμο των δαχτύλων ενός ανθρώπου και το κόψιμο των δέντρων για να υπάρξει χώρος για την ανάπτυξη νέων με τη δολοφονία γονιών για να έχουν τα παιδιά τους περισσότερο χώρο στο σπίτι.

Ομως, γράφει η Deutsche Welle, ολοένα περισσότεροι Γερμανοί ακαδημαϊκοί αντιδρούν στις απόψεις του Βόλχεμπεν. Δύο καθηγητές Πανεπιστημίων έχουν μαζέψει χιλιάδες υπογραφές, για να διαμαρτυρηθούν για «τις μισές αλήθειες, τις προκαταλήψεις και τους ευσεβείς πόθους δίχως επιστημονική βάση» που προωθεί ο δασονόμος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δέντρα δασονόμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ