Αυτοί ήταν οι 2 από τους μακελάρηδες του Λονδίνου -Στη δημοσιότητα τα ονόματά τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτοί ήταν οι 2 από τους μακελάρηδες του Λονδίνου -Στη δημοσιότητα τα ονόματά τους [εικόνες]

Φωτογραφία: Βρετανική Αστυνομία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σκότλαντ Γιαρντ έδωσε τα ονόματα δύο εκ των τριών τρομοκρατών οι οποίοι ευθύνονται για την τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία το βράδυ του Σαββάτου (3/5).

Πρόκειται για τους Κουράμ Σαζάντ Μπαντ και Ρασίντ Ρεντουάν.

Ο πρώτος ήταν Βρετανός πολίτης γεννημένος στο Πακιστάν. Ο 27χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία αλλά δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι σχεδίαζε επίθεση. Ήταν υποστηρικτής της ισλαμιστικής ομάδας Al Muhajirun. Η συγκεκριμένη ομάδα καλούσε τον προηγούμενο μήνα τους κάτοικους του ανατολικού Λονδίνου να μην ψηφίσουν στις εκλογές.

Ο Ρεντουάν ισχυριζόταν ότι είχε καταγωγή από Μαρόκο και Λιβύη. Να σημειωθεί ότι ο Ρεντουάν ήταν άγνωστος στις αστυνομικές Αρχές.

Και οι δύο διέμεναν στη συνοικία Μπάρκινγκ στο ανατολικό Λονδίνο. Οι τρεις δράστες της επίθεσης έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών.

Η ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ:

«Ο Κουράμ Σαζάντ Μπαντ, 27 ετών (20/4/'90) ήταν Βρετανός πολίτης που είχε γεννηθεί στο Πακιστάν. Ο Ρασίντ Ρεντουάν, 30 ετών (31/7/'86) ισχυριζόταν ότι ήταν Μαροκινός και Λίβυος. Χρησιμοποιούσε επίσης το όνομα Ρασίντ Ελκντάρ, με διαφορετική ημερομηνία γέννησης την 31η Ιουλίου 1991. Συνεχίζονται οι έρευνες για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του συνεργού τους.

Οι αστυνομικοί θα ήθελαν να ακούσουν όποιον έχει πληροφορίες για αυτούς τους άνδρες που μπορεί να τους βοηθήσουν με την έρευνα. Ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα μέρη που μπορεί να επισκέπτονταν συχνά και τις κινήσεις τους για τις ημέρες και τις ώρες πριν από την επίθεση».

Αυτοί ήταν οι 2 από τους μακελάρηδες του Λονδίνου -Στη δημοσιότητα τα ονόματά τους [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αυτοί ήταν οι 2 από τους μακελάρηδες του Λονδίνου -Στη δημοσιότητα τα ονόματά τους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφία: Channel 4

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ